Eclere cu budinca de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 10840 vizualizari

 

Va invit sa va serviti din aceste eclere delicioase cu budinca de ciocolata aromata cu esenta de portocale!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1 praf de sare
  • Budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de portocale Dr.Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte(Primola)
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de ciocolata:

Aluat:

Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.

Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.

Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta.

Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Crema de ciocolata:

Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa, esenta de portocale si laptele. 

Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi.

Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta.

Cand budinca este rece, umplem eclerele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.  

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim cu pofta!

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Ecler