Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul.
Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie, coaja de la o lamaie si afinele.
Amestecam usor cu o spatula pentru a nu se sfarma afinele.
Tapetam vasul cu hartie de copt , turnam aluatul si nivelam frumos deasupra.
Dam prajitura la cuptorul preincalzit cca. 40-50 minute.
Cand e gata, scoatem si lasam la racit.
Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand acesta se topeste.
La final adaugam zeama de lamaie si lasam siropul sa se raceasca.
Turnam siropul rece peste prajitura, lasam sa absoarba tot siropul, apoi o dam la frigider.
Portionam apoi si servim!
Pofta buna!
1
Tava in care am copt prajitura are diametrul de 25 cm.
2
In locul afinelor putem folosii coacaze sau zmeura.