Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Se adauga apoi praful de sare si laptele si se omogenizeaza.
Faina cernuta se incorporeaza usor in compozitia lichida, avand grija sa nu ramana cocoloase.
Tigaia se unge cu ulei si se pune la incins la foc mediu.
Se toarna apoi...
Separam albusuri de galbenusuri.
Pentru foi:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.
Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos...
Blat:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot!!!
Apoi turnam putin cate putin apa (se poate sa avem nevoie de mai multa sau mai putina apa) si cu o furculita (NU cu mana!!!) omogenizam aluatul....
Mixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale.
Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare.
Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt.
In doua boluri punem 8 linguri din compozitia alba(4 linguri intr-un bol, 4 in celalalt).
In...
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foile de placinta din congelator.
Intre timp mixam bine cele 8 oua cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
La final adaugam iaurtul si grisul si mixam in continuare pana se omogenizeaza...
Blat de cacao:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de jos in sus.
La final adaugam cacaoa.
Impartim compozitia in 3 partie egale si coacem 3 foi in tava de chec...
Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde.
Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja.
Le dam apoi prin masina pentru bulion....
Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine.
Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare .
Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi...
Aluat:
Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.
Intre timp pregatim Umplutura:
Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.
Intr-o o...
Separam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit adaugam lingura cu lingura zaharul, mixand bine. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Omogenizam. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie si...
Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele.
Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt.
Deasupra presaram zahar...
Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.
Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.
Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).
Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem...
Crusta:
Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.
Blatul:
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o...
Aluatul:
Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de...
Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare.
Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi se adauga peste compozitia precedenta. Mixam in continuare, dar de aceasta data cu blenderul pentru...
Aluatul:
Intr-un vas punem faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat mai lipicios care se inveleste in folie de plastic si se da la rece cca. 1 ora.
Dupa ce aluatul a stat la rece, se scoate si se repartizeaza in formele care nu necesita...
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc foarte bine. Se adauga apa apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie...
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Intr-un bol punem 2 linguri din compozitie, adaugam cacaoa si omogenizam.
Tapetam o tava de chec cu hartie de...
Zmeura o amestecam cu zaharul pudra, o pasam cu blenderul, apoi o dam prin sita pentru a scapa de samburi.
Mixam frisca tare, adaugam peste ea zmeura si omogenizam usor.
Inainte de servire o dam la frigider 1-2 ore.
Pofta buna!
Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit.
Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs.
Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam...
Intr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. La final adaugam crema de ciocolata si omogenizam.
Intr-o tava de briose...
Aluatul
Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si...
Aluat:
Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul...
Aluat:
Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.
Umplutura:
Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga...
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte.
Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o...
Pentru coji:
Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul,...
Aluatul alb:
Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra. Adaugam apoi oul si zaharul vanilat bourbon. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam pana ne rezulta un aluat de o consistenta mai tare.
Aluatul maro:
Untul moale la temperatura...
Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat :
Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte.
Aluatul foietaj:
Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si...
Tocam nucile grosier si le perpelim putin intr-o tigaie. Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul taiat cubulete se pun la topit pe baie de aburi. Dupa ce am topit ciocolata si untul adugam zaharul si mixam bine. Apoi adaugam ouale(unul cate unul) si faina cernuta. In compozitia rezultata...
Blatul
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin...
Clatite cu dulceata de piersici
Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare si laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza usor in compozitia lichida, avand grija sa nu ramana cocoloase. Tigaia se unge cu ulei si se pune la incins la foc mediu. Se toarna apoi...
Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100
Separam albusuri de galbenusuri. Pentru foi: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine. Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos...
Tarta cu mere caramelizate
Blat: Intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot!!! Apoi turnam putin cate putin apa (se poate sa avem nevoie de mai multa sau mai putina apa) si cu o furculita (NU cu mana!!!) omogenizam aluatul....
Chec economic in trei culori
Mixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale. Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. In doua boluri punem 8 linguri din compozitia alba(4 linguri intr-un bol, 4 in celalalt). In...
Placinta cu iaurt si stafide
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foile de placinta din congelator. Intre timp mixam bine cele 8 oua cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare. La final adaugam iaurtul si grisul si mixam in continuare pana se omogenizeaza...
Prajitura cu crema de lamaie
Blat de cacao: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de jos in sus. La final adaugam cacaoa. Impartim compozitia in 3 partie egale si coacem 3 foi in tava de chec...
Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara
Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde. Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja. Le dam apoi prin masina pentru bulion....
Gogosi cu glazura de ciocolata
Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine. Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare . Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi...
Strudel vienez cu mere si sos de vanilie
Aluat: Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute. Intre timp pregatim Umplutura: Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete. Intr-o o...
Chec bicolor
Separam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit adaugam lingura cu lingura zaharul, mixand bine. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Omogenizam. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie si...
Crumble cu prune
Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele. Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt. Deasupra presaram zahar...
Gem de prune cu aroma de scortisoara
Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat. Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz). Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem...
Prajitura cu crusta crocanta de nuci
Crusta: Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent. Blatul: Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o...
Nuci umplute
Aluatul: Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de...
Pancakes cu dulceata de afine
Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare. Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi se adauga peste compozitia precedenta. Mixam in continuare, dar de aceasta data cu blenderul pentru...
Mini tarte cu crema de vanilie si fructe
Aluatul: Intr-un vas punem faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat mai lipicios care se inveleste in folie de plastic si se da la rece cca. 1 ora. Dupa ce aluatul a stat la rece, se scoate si se repartizeaza in formele care nu necesita...
Prajitura cu mousse de ciocolata
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc foarte bine. Se adauga apa apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie...
Chec cu cacao
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Intr-un bol punem 2 linguri din compozitie, adaugam cacaoa si omogenizam. Tapetam o tava de chec cu hartie de...
Spuma de zmeura
Zmeura o amestecam cu zaharul pudra, o pasam cu blenderul, apoi o dam prin sita pentru a scapa de samburi. Mixam frisca tare, adaugam peste ea zmeura si omogenizam usor. Inainte de servire o dam la frigider 1-2 ore. Pofta buna!
Galuste cu prune din compot
Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit. Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs. Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam...
Briose cu finetti
Intr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. La final adaugam crema de ciocolata si omogenizam. Intr-o tava de briose...
Pachetele cu cirese
Aluatul Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si...
Cornuri cu ciocolata
Aluat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul...
Cheesecake
Aluat: Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider. Umplutura: Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga...
Prajitura cu cirese
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte. Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o...
Eclere
Pentru coji: Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul,...
Fursecuri duo
Aluatul alb: Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra. Adaugam apoi oul si zaharul vanilat bourbon. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam pana ne rezulta un aluat de o consistenta mai tare. Aluatul maro: Untul moale la temperatura...
Cremes
Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat : Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte. Aluatul foietaj: Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si...
Brownies
Tocam nucile grosier si le perpelim putin intr-o tigaie. Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul taiat cubulete se pun la topit pe baie de aburi. Dupa ce am topit ciocolata si untul adugam zaharul si mixam bine. Apoi adaugam ouale(unul cate unul) si faina cernuta. In compozitia rezultata...
Rulada cu crema de dulce de leche
Blatul Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin...