O reteta vazuta la Lilik, care a preluat-o de la Miha! Multumesc dragele mele! Sunt atat de pufoase, delicate si aromate, si merg de minune cu un pahar de laptic, o ceasca de cafea sau un ceai fierbinte! Reteta e putin modificata dar si asa au rezultat niste cornuri grozave!
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.
Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata).
Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu untura si restul de zahar, pana se lichefiaza totul, apoi punem in castronul unde vom framanta.
Cand maiaua este gata, o punem peste ingredientele lichide, impreuna cu ouale, apoi adaugam treptat faina, pe care am amestecat-o cu sarea.
Adaugam faina pana obtinem un aluat manevrabil si nelipicios.
Framantam bine, apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.
Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda si groasa de circa 0,5 cm, apoi taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.
Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de dulceata, apoi rulam.
Formam astfel cornurile pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 20-25 de minute.
Le ungem apoi cu oul batut cu laptele si dam tava la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un prosop curat si le lasam sa se raceasca...asta daca avem destula rabdare!
Sunt minunate, aromate si atat de pufoase!
Pofta buna!