Pentru 2 cozonaci avem nevoie de:
Umplutura:
Pentru uns:
Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute.
Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare.
Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.
Obtinem un aluat elastic, care nu se prinde de mana.
Lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, apoi intindem nuca amestecata cu cacao, nesquik-ul si zaharul, iar peste nuca punem bucatele rahat.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Rulam strans, apoi le impletim in 2 si ii punem in tavile tapetata cu hartie de copt si putin ulei si ii lasam la crescut inca o ora.
Dupa ce crescut ungem cozonacii cu amestecul de oua si lapte si dam tavile la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!