Aluat:
Crema de vanilie:
In plus:
Glazura:
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.
Obtinem un aluat ca o pasta.
Aluatul se pune intr-un posh cu varf mare.
Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Crema de vanilie:
Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele ramas(100 ml).
Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.
Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie de plastic, pentru a nu se forma coaja deasupra.
Cand budinca este rece, umplem eclerele. Le taiem in doua, punem prima data budinca de vanilie, apoi frisca, pe care am mixat-o bine cu o lingurita de zahar pudra.
Glazura de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.
Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim!
Pofta buna!