By Ancuta!
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam usor in spuma de albusuri.
Amestecam usor pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.
Ciocolata alba se rade pe razatoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, in strat uniform peste blatul rece.
Crema: Carmelizam zaharul, la foc mic cu o lingura de apa.
Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete.
Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic , pana se ingroasa.
Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.
La final adaugam nuca taiata si amestecam bine.
Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.
Glazura: Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.
Intindem apoi glazura peste crema si dam la frigider pentru cateva ore.
Sa aveti pofta, este o prajitura delicioasa!