Imi place mult nuca de cocos:X, iar aceasta prajitura s-a "nascut" din dorinta de a incerca ceva nou, mai exact o prajitura cu blat insiropat, ciocolata alba si muuulta nuca de cocos! E exact pe placul meu! Insiropata, cu crema usor aerata de ciocolata alba si cu aroma intensa de nuca de cocos...un adevarat rasfat, un deliciu pe care o sa mai vrei sa-l repeti!;;)
Blat de cacao:
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
Sirop:
Pentru glazura:
Blatul de cacao:
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
Dupa ce albusurile s-au intarit, adaugam zaharul cate o lingura odata si mixam foarte bine.
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.
Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se omogenizeaza.
Intr-o tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
Crema de ciocolata alba si cocos:
Punem 150 ml frisca lichida intr-un ibric, apoi punem pe foc ibricul si lasam pana cand frisca ajunge la punctul de fierbere.
Luam apoi ibricul de pe foc si punem ciocolata rupta bucatele, si amestecam cu un tel pana se topeste.
Punem foitele de gelatina intr-un vas incapator, iar peste ele punem apa cat sa le acopere.
Lasam 5 minute, apoi strangem in mana foitele de gelatina pentru a le scurge de excesul de apa, apoi le adaugam peste compozitia calduta de ciocolata cu frisca.
Dupa ce ciocolata alba s-a racit o dam la frigider pentru minim o ora.
Dupa o ora scoatem ciocolata alba si o mixam.
Frisca ramasa (50 ml), se mixeaza bine iar la final se adauga cele 2 lingurite de zahar pudra vanilat.
La final se adauga nuca de cocos peste crema de ciocolata alba si frisca batuta, apoi omogenizam si dam la frigider pana se raceste siropul.
Sirop:
Punem intr-un ibric zaharul si apa si lasam pana se topeste zaharul.
La final adaugam esenta de rom.
Lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Blatul se taie in doua.
Prima parte de blat se pune pe o tava si se insiropeaza, apoi intindem crema peste blat.
Peste crema punem cea de-a doua parte de blat, apoi insiropam.
Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora.
Dupa o ora, taiem prajitura cuburi.
Pregatim glazura astfel: topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi glazuram fiecare cub in parte.
Sa aveti pofta!