Chec cu dovleac si aroma de scortisoara

de Angelina_Elena in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 5307 vizualizari

 

By Licuta Marin!

 

INGREDIENTE

Pentru 2 checuri avem nevoie de:

  • 400 g dovleac copt
  • 400 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si aroma de scortisoara:

Amestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa.

Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un aluat omogen.

Punem compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.

Coacem checurile la foc mediu timp de o ora.

Scoatem apoi formele din cuptor si le lasam sa se racoreasca cca. 15 minute.

Scoatem apoi checurile din forme, le lasam sa se raceasca bine, iar cand sunt rece le pudram cu zahar.

Checul cu dovleac si aroma de scortisoara este un desert minunat, parfumat si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini checulete in coji de oua