Saptamana aceasta am pregatit dulce de leche(am sa postez si reteta)...a iesit delicios, si cum am tot ezitat sa fac aceasta prajiturica din cauza lipsei laptelui condensat am adaptat crema in functie de ce am avut. Rezultatul? O prajiturica extraordinar de buna...pe cuvant de bucataras!;;)
Blat:
Crema:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grisul, apoi se adauga la crema de galbenusuri, amestecandu-se usor.
Se adauga laptele, uleiul si mierea.
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri amestecand usor de jos in sus.
Se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, in cuptorul incins la 170 de grade pentru aproximativ 12 minute.
Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.
Crema:
Dulcele de leche se amesteca cu 50 ml de lapte, si se pune la incalzit la foc mic.
Intre timp punem foile de gelatina intr-un bol, adaugam apa rece peste ele si le lasam la hidratat timp de 5 minute.
Dupa ce s-au inmuiat, le scurgem bine de apa si le adaugam peste dulcele de leche si omogenizam.
Se bate frisca apoi se adauga peste ea dulcele de leche.
Amestecam usor si dam apoi crema la frigider pana se intareste putin.
Dupa ce s-a intarit, se pune crema peste primul blat si se acopera cu cel de-al doilea.
Se lasa la frigider 2-3 ore pentru a se putea taia cu usurinta.
Sa aveti pofta!