Alba ca zapada

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Dec 2012 | 6061 vizualizari

 

By Aligiulia!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 600-700 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri amidon
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g margarina rama

Decor:

  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.

Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.

Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Se coc pe rand cele 3 foi.

Foile nu trebuie lasate foarte mult, doar pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Odata coapte foile, trecem la crema.

Luam de-o parte o cana de lapte, iar restul se pune la fiert.

Intr-un bol punem amidonul si zaharul si turnam incet laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba, tragem oala de-o parte, adaugam compozitia precedenta, punem oala din nou pe foc si amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Cand crema s-a fiert, luam vasul de pe foc, adaugam zeama de lamaie si margarina.

Amestecam pana cand margarina se topeste.

Asamblare: pe o tava punem prima foaie, crema calduta(nu fierbinte), ce-a de-a doua foaie, crema, ultima foaie.

La final acoperim ultima foaie cu un prosop usor umed, iar peste prosop punem un fund de lemn mai greu.

A doua zi pudram prajitura cu zahar, o taiem si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Martisor