Mai intai am pregatit SIROPUL: apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim untul si il lasam de-o parte.
Nucile le-am amestecat cu zaharul. Am uns o tava adanca cu unt si apoi am inceput sa asez in ea cate o foaie si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am intins unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.
Am asezat cate un strat de 3 foi de placinta, a urmat apoi primul strat de nuca macinata, apoi alte 3 foi unse cu unt fiecare, din nou nuca macinata si la final inca 3 foi. Ultimul strat sa fie de foi. Ungem foarte bine cu unt deasupra, apoi cu un cutit zimtat portionam baclavaua.
Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 30 de minute, apoi scoatem si o lasat 5 minute sa se odihneaca. Cu ajutorul unui polonic turnam deasupra siropul. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam sa se raceasca.
Pofta buna!