Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua
Timea draga mea, iti multumesc frumos pentru reteta!:-*>:D< Nu credeam, dar acum m-am convins ca si gogosi de post pot fi foarte buni si foarte pufosi!
Ingrediente pentru Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua:
Cum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua:
Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta.
Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.
Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la o portocala.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta si incepem sa framantam.
Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand aluatul pana nu se mai lipeste de mana.
Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.
Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.
Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Dupa ce s-au racit, pudram gogosi cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant! Gustoase, aromate si mult mai sanatoase sunt aceste Gogosi glazurate de post, la cuptor
Aluatul il puteti modela si sub forma de Minciunele ;)