Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare.
Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa.
Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de...
Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul si amestecam cu telul pana cand zaharul se topeste.
Incorporam praful de budinca apoi amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste compozitia lichida. Amestecam bine, bine pentru a un avea nici un cocolos.
Lasam aluatul sa se...
Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea.
Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul.
Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina apa minerala, iar daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii....
Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma.
Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand...
Punem sucul intr-un ibric, adaugam zaharul, apoi punem vasul pe foc si amestecam pana cand acesta se dizolva(fara ca sucul sa fiarba).
Ouale se mixeaza, apoi turnam peste ele sucul cald de portocale, amestecand usor.
Punem iar ibricul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si...
Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste (pastram 2-3 linguri de frisca simpla pentru decor).
Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.
Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste...
Foi :se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.
Daca este nevoie mai putem adauga putina faina....
Ouale intregi, zaharul, praful de sare si esenta de vanilie se pun intr-un bol, se mixeaza spuma.
Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se imprate compozitia in mod egal in...
Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.
Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.
Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de...
Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.
Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema.
Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, apoi turnam usor laptele si sucul de lamaie si omogenizam.
In alt vas mixam albusurile pana se intaresc, apoi le punem peste compozitia obtinuta mai...
Intr-un vas punem zaharul, uleiul, esenta de portocala, coaja rasa de portocala ,un praf de sare si mixam pana cand zaharul se topeste, apoi adaugam apa minerala si sucul de portocale.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si omogenizam.
Intr-un bol...
Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.
Curatam merele si le taiem cubulete.
Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.
Lasam sa se...
Foile:
Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.
Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.
Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.
Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.
Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.
Adaugam...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus....
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Biscuitii se maruntesc fin, apoi se amesteca cu nuca macinata.
Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam.
Adaugam apoi laptele si margarina. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul si untul s-au topit, iar siropul s-a...
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam...
Prima data ne ocupam de maia.
Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam usor.
Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute.
Intr-un vas mare punem faina...
Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.
Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.
Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.
Adaugam apoi ciocolata...
Untul se topeste partial la microunde, se adauga peste el zaharul pudra, apoi se mixeaza pana se intareste iar. Obtinem o crema pufoasa.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele.
Omogenizam, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de unt.
Adaugam apoi ouale,...
Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.
Adaugam apoi laptele si uleiul.
Impartim compozitia in 2 parti egale.
Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o punem inapoi in cani.
Dintr-o cana, luam 3 linguri de faina, iar in locul acesteia punem 1...
Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina.
Omogenizam si lasam la dospit 15 minute.
Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale.
Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam.
Apoi...
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.
Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand...
Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider.
A doua zi coacem foile si le lasam la racit.
Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie.
Punem laptele(900 ml) la fiert intr-o craticioara.
Intr-un bol punem galbenusurile, faina, zaharul, zaharul vanilat...
In cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim cratita, in asa fel incat zaharul caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.
Pentru crema de zahar...
Pentru Crumble : punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele.
Curatam mere de coaja si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele taiate cubulete si zaharul.
Le lasam...
Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom.
Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli.
Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se...
Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.
Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.
Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava dreptunghiulara de...
Prajitura cu branza dulce si bezea
Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de...
Pancakes de post
Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul si amestecam cu telul pana cand zaharul se topeste. Incorporam praful de budinca apoi amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste compozitia lichida. Amestecam bine, bine pentru a un avea nici un cocolos. Lasam aluatul sa se...
Clatite de post cu dulceata de afine
Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul. Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina apa minerala, iar daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii....
Musuroi cu crema de capsuni
Blat: ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand...
Orange curd - Crema de portocale
Punem sucul intr-un ibric, adaugam zaharul, apoi punem vasul pe foc si amestecam pana cand acesta se dizolva(fara ca sucul sa fiarba). Ouale se mixeaza, apoi turnam peste ele sucul cald de portocale, amestecand usor. Punem iar ibricul pe foc mic (sau pe baie de aburi) si...
Desert la pahar cu spuma de capsuni
Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste (pastram 2-3 linguri de frisca simpla pentru decor). Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin. Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste...
Foi cu bulion si crema de cocos (de post)
Foi :se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini. Daca este nevoie mai putem adauga putina faina....
Muffins cu spuma de capsuni
Ouale intregi, zaharul, praful de sare si esenta de vanilie se pun intr-un bol, se mixeaza spuma. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt. Se imprate compozitia in mod egal in...
Cozonac cu nuca (de post)
Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de...
Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!
Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Budinca de lamaie a lui Jamie Oliver
Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, apoi turnam usor laptele si sucul de lamaie si omogenizam. In alt vas mixam albusurile pana se intaresc, apoi le punem peste compozitia obtinuta mai...
Prajitura de post cu nuci si cacao
Intr-un vas punem zaharul, uleiul, esenta de portocala, coaja rasa de portocala ,un praf de sare si mixam pana cand zaharul se topeste, apoi adaugam apa minerala si sucul de portocale. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si omogenizam. Intr-un bol...
Foietaj cu mere si piersici
Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider. Curatam merele si le taiem cubulete. Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani. Lasam sa se...
Foi cu miere de albine si crema de zahar ars
Foile: Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Gogosi de post cu suc de portocale
Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute. Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Adaugam...
Tort cu crema de ciocolata si cafea
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus....
Tort "Daria"
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Bomboane de biscuiti cu portocala confiata
Biscuitii se maruntesc fin, apoi se amesteca cu nuca macinata. Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam. Adaugam apoi laptele si margarina. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul si untul s-au topit, iar siropul s-a...
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam...
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Prima data ne ocupam de maia. Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam usor. Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute. Intr-un vas mare punem faina...
Tort 8 Martie - La Multi Ani!
Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam. Adaugam apoi ciocolata...
Negresa marmorata cu crema de branza
Untul se topeste partial la microunde, se adauga peste el zaharul pudra, apoi se mixeaza pana se intareste iar. Obtinem o crema pufoasa. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele. Omogenizam, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de unt. Adaugam apoi ouale,...
Chec marmorat cu nuci si cacao
Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Impartim compozitia in 2 parti egale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o punem inapoi in cani. Dintr-o cana, luam 3 linguri de faina, iar in locul acesteia punem 1...
Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara
Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina. Omogenizam si lasam la dospit 15 minute. Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale. Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam. Apoi...
Tort cu crema de vanilie
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa. Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand...
Cremes cu dulceata de cirese si frisca
Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider. A doua zi coacem foile si le lasam la racit. Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie. Punem laptele(900 ml) la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol punem galbenusurile, faina, zaharul, zaharul vanilat...
Tort cu crema de zahar ars
In cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim cratita, in asa fel incat zaharul caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pentru crema de zahar...
Apple Crumble
Pentru Crumble : punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele. Curatam mere de coaja si le taiem cubulete. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele taiate cubulete si zaharul. Le lasam...
Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata
Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom. Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli. Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se...
Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara
Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia. Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor. Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava dreptunghiulara de...