Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa).
Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita).
Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei.
Asezam pulpele, le...
Mai intai pregatim umplutura:
merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini. Intr-o tigaie punem uleiul si merele stoarse. Le punem pe foc potrivit la prajit putin. Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar(...
Pestele se curata,se taie bucati mai maricele ,se spala si se lasa la scurs.
il dam cu putina sare mare,apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider.
apoi luam una bucata tava de cuptor.
o ungem usor ,fara sa o bruscam(hi hi)cu putin ulei.
asezam bucatile de peste in tava.
acum...
Pieptul de pui se portioneaza si se spala.
se lasa putin la scurs,apoi batem bucatile de pui cu ciocanul de snitzele,dar nu foarte tare ca sa nu le zdrobiti.
condimentati cu sare si piper.
apoi ungeti fiecare bucata cu suc de rosii.
le asezati pe o farfurie,le acoperiti si le dati la...
Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe...
Se ia una bucata pui de tara. Se curata bine de tot ,de tot puful,apoi il parliti putin pe flacara aragazului. il transam si spalam bine fiecare bucata in parte. Punem bucatile de pui intr-o oala apoi acoperim bine cu apa. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba.
Pana incepe sa fiarba puiul...
Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca
Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun....
blatul:
Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute.
pregatim ingredientele pentru umplutura:
Salamul il taiem cubulete....
Ficateii ii spalam bine,ii curatam si ii lasam cam 20 de minute in apa ca sa iese sangele. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-un ceaunel de tuci punem untul la topit. dupa care,adaugam ceapa si o lasam la foc 5 minute,pentru a se inmuia putin. apoi adaugam ficateii,scursi foarte...
Ouale le mixam spuma cu zaharul.
apoi punem esenta si uleiul.
praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua.
la urma adaugam si cacao.
amestecam bine toate ingredientele.
tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt.
turnam compozitia...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei
Punem laptele si esenta de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie.
La urma...
Intai de toate pregatim legumele: cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ceapa o curatam,o spalam o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu si verde il curatam de seminte si il...
Intai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine.
invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra.
Ouale(de la temperatura camerei)le batem spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Ciocolata o dam...
Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa . O inmuiem...
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua.
intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel.
o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata.
luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.
asezam jumatatile de mere una...
Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt.
ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.
1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare.
intr-o tigaie punem putin ulei.
cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin....
Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol.
Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam...
Fasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore. Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa fiarba,adaugam fasolele umflate. Le lasam la foc potrivit cu un strop de sare.
Morcovul il curatam,il spalam si...
Aluatul il asezam la dezghetat.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rodiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul si o...
Se bate 1 ou spuma, apoi se adauga untul(de la temperatura camerei) si smantana. Se amesteca bine.
Drojdia se inmoaie cu o lingurita apa si se freaca bine . Se toarna peste compozitia de ou dar si sarea. Faina se pune treptat pana obtinem un aluat tare,dar usor de modelat. Il lasam 15-20 min...
Varza o spalam bine si o tocam fidelute.
Ceapa o curatam, o spalam si o maruntim.
Morcovul il decojim, il spalam si il taiem cubulete.
Ardeiului kapia ii scoatem cotorul si semintele, il spalam si il taiem cuburi.
Costita o taiem felii potrivite.
Intr-o oala punem putin ulei la incins,...
Carnea se spala ,se taie bucati potrivite si se lasa la scurs.
intr-o tigaie se pune putin ulei.
cand s-a incins se pun bucatile de carne si se rumenesc putin pe ambele parti.
dupa ce s-a rumenit,se adauga ceapa, tocata marunt, si se inmaoie putin.
acoperim bine cu apa carnea si se...
blatul:
batem oul spuma.
peste punem smantana si drojdia inmuiata in cateva linguri de lapte caldut.
adaugam si restul de lapte,sarea si faina ,treptat.
framantam bine apoi lasam aluatul la dospit cam 20 de minute.
sunca si kaizetul le taiem fasii lungi apoi cubulete.
cabanosul...
Frecam branza bine cu o furculita, adaugam untul ,sare si piper(dupa gust) si omogenizam . La urma adaugam marar verde tocat marunt. Astfel obtinem crema de branza.
Punem o tigaie de teflon la incins . Punem feliile de paine si le prajim pe ambele parti, pana capata o culoare aurie. Le lasam...
Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine). Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi...
Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam...
Feliile de sunca trebuie sa fie taiate cat mai subtire. Branza o frecam bine cu o furculita. Adaugam untul si amestecam pana devine ca o pasta. Punem si piperul cu sarea. Mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam foarte marunt. Il punem peste branza si omogenizam bine.
luam cate o felie...
Pieptul de pui se taie fasii. Se spala si se lasa la scurs pe un tocator. Se condimenteaza cu piper, vegeta si putina boia si il lasam asa vreo 15 minute.
Intr-o tigaie se pune untul la topit. Cand s-a incins punem faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Apoi adaugam si smantana si...
Perele le spalam si le curatam de coaja.
le taiem felii lunguiete.
intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul).
punem pe foc la fiert.
dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala.
mai lasam sa...
Fasolele le spalam bine. Le punem intr-o oala cu apa la fiert ,la foc potrivit. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Gogosarul si ardeiul il spalam si il taiem cubulete. Pastarnacul il curatam,il spalam si il tocam...
Friptura ademenitoare
Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa). Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita). Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei. Asezam pulpele, le...
Prajitura pufoasa cu mere
Mai intai pregatim umplutura: merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini. Intr-o tigaie punem uleiul si merele stoarse. Le punem pe foc potrivit la prajit putin. Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar(...
Peste la cuptor cu invelis de legume
Pestele se curata,se taie bucati mai maricele ,se spala si se lasa la scurs. il dam cu putina sare mare,apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider. apoi luam una bucata tava de cuptor. o ungem usor ,fara sa o bruscam(hi hi)cu putin ulei. asezam bucatile de peste in tava. acum...
Rulouri de pui cu suc de rosii
Pieptul de pui se portioneaza si se spala. se lasa putin la scurs,apoi batem bucatile de pui cu ciocanul de snitzele,dar nu foarte tare ca sa nu le zdrobiti. condimentati cu sare si piper. apoi ungeti fiecare bucata cu suc de rosii. le asezati pe o farfurie,le acoperiti si le dati la...
Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor
Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe...
Zeama de pui de tara
Se ia una bucata pui de tara. Se curata bine de tot ,de tot puful,apoi il parliti putin pe flacara aragazului. il transam si spalam bine fiecare bucata in parte. Punem bucatile de pui intr-o oala apoi acoperim bine cu apa. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba. Pana incepe sa fiarba puiul...
Reteta prajitura de post cu gem si nuca
Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun....
Pizza taraneasca
blatul: Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute. pregatim ingredientele pentru umplutura: Salamul il taiem cubulete....
Ficatei in unt cu suc de rosii
Ficateii ii spalam bine,ii curatam si ii lasam cam 20 de minute in apa ca sa iese sangele. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-un ceaunel de tuci punem untul la topit. dupa care,adaugam ceapa si o lasam la foc 5 minute,pentru a se inmuia putin. apoi adaugam ficateii,scursi foarte...
Tort Mihai
Ouale le mixam spuma cu zaharul. apoi punem esenta si uleiul. praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua. la urma adaugam si cacao. amestecam bine toate ingredientele. tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt. turnam compozitia...
Prajitura cu visine si bezea
Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei Punem laptele si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie. La urma...
Ciorba de legume
Intai de toate pregatim legumele: cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ceapa o curatam,o spalam o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu si verde il curatam de seminte si il...
Briose cu budinca si capsuni
Intai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine. invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra. Ouale(de la temperatura camerei)le batem spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Ciocolata o dam...
Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor
Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa . O inmuiem...
Tort de mere cu nuca
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua. intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel. o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata. luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca. asezam jumatatile de mere una...
Ardei umpluti ardelenesti
Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt. ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete. 1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare. intr-o tigaie punem putin ulei. cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin....
Gem de gutui cu pere
Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol. Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam...
Iahnie de fasole
Fasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore. Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa fiarba,adaugam fasolele umflate. Le lasam la foc potrivit cu un strop de sare. Morcovul il curatam,il spalam si...
Placinta cu carne
Aluatul il asezam la dezghetat. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rodiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si o...
Saratele
Se bate 1 ou spuma, apoi se adauga untul(de la temperatura camerei) si smantana. Se amesteca bine. Drojdia se inmoaie cu o lingurita apa si se freaca bine . Se toarna peste compozitia de ou dar si sarea. Faina se pune treptat pana obtinem un aluat tare,dar usor de modelat. Il lasam 15-20 min...
Varza cu costita
Varza o spalam bine si o tocam fidelute. Ceapa o curatam, o spalam si o maruntim. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem cubulete. Ardeiului kapia ii scoatem cotorul si semintele, il spalam si il taiem cuburi. Costita o taiem felii potrivite. Intr-o oala punem putin ulei la incins,...
Gulas cu muschi de porc
Carnea se spala ,se taie bucati potrivite si se lasa la scurs. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun bucatile de carne si se rumenesc putin pe ambele parti. dupa ce s-a rumenit,se adauga ceapa, tocata marunt, si se inmaoie putin. acoperim bine cu apa carnea si se...
Pizzaaaa...
blatul: batem oul spuma. peste punem smantana si drojdia inmuiata in cateva linguri de lapte caldut. adaugam si restul de lapte,sarea si faina ,treptat. framantam bine apoi lasam aluatul la dospit cam 20 de minute. sunca si kaizetul le taiem fasii lungi apoi cubulete. cabanosul...
Tartine acrisoare
Frecam branza bine cu o furculita, adaugam untul ,sare si piper(dupa gust) si omogenizam . La urma adaugam marar verde tocat marunt. Astfel obtinem crema de branza. Punem o tigaie de teflon la incins . Punem feliile de paine si le prajim pe ambele parti, pana capata o culoare aurie. Le lasam...
Bomboane multicolore mentolate
Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel mic ,de tuci ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele 5 galbenusuri rand pe rand(dupa fiecare galbenus pus luam ceaunelul de pe foc si il incorporam bine). Untul il taiem cubulete si il punem peste ciocolata pana se topeste. Apoi...
Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor
Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam...
Rulouri cu crema de branza
Feliile de sunca trebuie sa fie taiate cat mai subtire. Branza o frecam bine cu o furculita. Adaugam untul si amestecam pana devine ca o pasta. Punem si piperul cu sarea. Mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam foarte marunt. Il punem peste branza si omogenizam bine. luam cate o felie...
Pui cu sos de smantana in vas yena
Pieptul de pui se taie fasii. Se spala si se lasa la scurs pe un tocator. Se condimenteaza cu piper, vegeta si putina boia si il lasam asa vreo 15 minute. Intr-o tigaie se pune untul la topit. Cand s-a incins punem faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Apoi adaugam si smantana si...
Compot de pere cu sirop de menta
Perele le spalam si le curatam de coaja. le taiem felii lunguiete. intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul). punem pe foc la fiert. dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala. mai lasam sa...
Ciorba de fasole boabe noi cu marar
Fasolele le spalam bine. Le punem intr-o oala cu apa la fiert ,la foc potrivit. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Gogosarul si ardeiul il spalam si il taiem cubulete. Pastarnacul il curatam,il spalam si il tocam...