Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 5134 vizualizari

 

Deliciosi pentru o zi de post sau sa ii folositi ca drept garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • cateva feliute de gogosar rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • o canita vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 canita mic apa
  • sare
  • piper
  • niste patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor:

Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe foc si ii dam 2-3 clocote ,apoi il turnem peste cartofi,in tava. Presaram si niste patrunjel verde uscat, apoi imprastiem cateva felii de gogosar rosu. Acoperim cu staniol si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ultimele 10 minute,ii lasam descoperiti,si dam treapta focului mai mare,ca sa ii aurim putin.

Ii serviti alaturi de niste muraturi (eu i-am papat cu varza murata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sylvia 1

21.11.2010, 12:00

Vzi ce bine arata, trebuie sa testez si eu si cu varza murata

Rocsi 1

21.11.2010, 18:35

sylvia

rivka 1

26.11.2010, 14:44

vreau! cred ca sunt buniiii...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie