Tot am vazut la voi prajiturile alea turnate cu mere..mi-ati facut o pofta teribila..as fi facut si eu ..dar de post...asa ca am gasit o solutie si am facut de post...si iesi o minunatie..va multumec celor care ati postat prajitura turnata cu mere...
Mai intai pregatim umplutura:
merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini. Intr-o tigaie punem uleiul si merele stoarse. Le punem pe foc potrivit la prajit putin. Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar( dupa gust..eu nu le-am facut prea dulci). Dupa ce le-ai prajit putin(nu foarte multe),le lasati la racorit.
pregatim blatul:
iaurtul il mixam cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul si il incorporam, apoi punem apa minerala,praful de copt ,esenta de vanilie si coaja de la o portocala. Le amestecam bine pe toate. La urma incepem sa punem faina treptat(trebuie sa iese un aluat putin mai gros ca la pandispan). Luam o tava mare de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea. Turnam jumatate din compozitie in tava. O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana da sa prinda putina culoare aurie. Din jumatatea ramasa, luam cateva linguri de compozitie intr-o farfurie si o amestecam cu cacao.
Dupa ce blatul din cuptor a prins putina culoare si s-a inchegat putin,scoatem tava si turnam merele uniform, apoi punem si restul de compozitie alba. Apoi facem si niste dungi cu compozitia de cacao peste cea alba si ii facem putin model cu o scobitoare. Dam iar tava la cuptor pana ce este coapta prajitura(verificam cu o scobitoare). Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoresca. La urma o dam cu zahar pudra si servim.
O sa vi se topeasca in gura.