Desert nuci umplute

de Rocsi in Prajituri, 27 Dec 2010 | 111433 vizualizari

 

Nu am mai mancat nuci de cand facea o matusa de a mea, care acum este plecata...si m-am gandit eu sa aduc forma de la ea si sa pun in practica sa vad ce iese...au iesit o minunatie, se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 5 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 900-950 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet amoniac (7gr)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 4,5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Aluat: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie.
Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul.

Rupem bucatele din aluat si formam bilute.
Forma de nuci o ungem bine cu ulei, o asezam pe aragaz si o incingem bine pe ambele parti.
Punem bilute de aluat in forma, presam putin si le lasam cateva secunde pana la 1 minut pe foc, pana sunt coapte si usor rumene. Focul sa fie spre mic.
Procedam astfel pana terminam aluatul. Le lasam apoi sa se raceasca, dupa care le curatam marginile (acolo unde este nevoie).
Umplutura: Punem 400 ml de lapte la fiert. Restul de 200 ml il amestecam cu zaharul si faina bine de tot, sa nu aiba cocoloase.
Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu faina.
Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, adaugam cacaua, o incorporam bine, apoi o lasam sa se racesca.
Cand este rece, incorporam untul moale.
Amestecam bine cu o paleta si punem esenta de rom.
La final incorporam si nuca macinata.

Daca doriti puteti sa mai adaugati din marginile pe care le curatati de la nuci, dar macinate. Eu am avut consistenta dorita la crema si nu a mai fost nevoie.
Umplem nucile cu crema, unim cate doua jumatati apoi le dam prin zahar pudra.
Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem