Ciorba de legume

de Rocsi in Ciorbe, 4 Noi 2010 | 5433 vizualizari

 

Tot am vazut pe bucataras ciorba cu pastai si mi s-a facut pofta...asa ca am pus-o de o oala de ciorba ...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan 800 gr pastai verzi
  • 6,7 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • un pastarnac
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • bors de acrit
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Intai de toate pregatim legumele: cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ceapa o curatam,o spalam o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu si verde il curatam de seminte si il taiem patratele. Patrunjelul il spalam ,ii taiem cozile si il taiem marunt. Leusteanul il spalam si il tocam maruntel.

Intr-o oala punem uleiul. Cand s-a incins punem ceapa si ardeiul rosu cu cel verde la inabusit la foc foarte mic circa 2 minute, apoi punem cartofii cubulete si ii acoperim bine de tot cu apa,ca pentru ciorba. Dam focul potrivit si lasam sa fiarba. Dupa vreo 5 minute de fiert ,adaugam morcovul si pastarnacul.Pastaile le spalam bine il multe ape si le taiem in doua. Cand cartofii au fiert mai bine de jumatate adaugam pastaile(ale mele erau fierte,daca sunt nefierte le puneti mai la inceput).. Condimentam cu sare ,piper si punem si pasta de gogosari.

dam cateva clocote si punem si patrunjelul si leusteanul , iar la urma punem bors dupa gust. Mai dam cateva fierturi si gata ciorba.

se serveste cu smantana(sau simpla in zi de post).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba bunicii (cu tarhon)