Peste la cuptor cu invelis de legume

de Rocsi in Peste, 23 Noi 2010 | 13658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti (mama macrou si-a luat)
  • 1 rosie
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate de gogosar
  • 1 ardei galben
  • 1 lamaie
  • 2-3 foi de dafin
  • 3 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 canita suc de rosii
  • 1 canita vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu invelis de legume:

Pestele se curata,se taie bucati mai maricele ,se spala si se lasa la scurs.

il dam cu putina sare mare,apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider.

apoi luam una bucata tava de cuptor.

o ungem usor ,fara sa o bruscam(hi hi)cu putin ulei.

asezam bucatile de peste in tava.

acum daca am scapat de peste ,pregatim legumele.

rosia o spalam si taiem felii rotunde.

dovlecelul il spalam,il curatam si il taiem feliute.

morcovul il radem,il spalam si il taiem fasii pe lung.

ceapa o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari.

ardeiul si gogosarul ,il curatam,spalam si il taiem.

peste peste presaram putin piper,apoi adaugam legumele  taiate,care le condimentam cu putina sare si piper.

spalam lamaia.

jumatate o taiem feliute si o asezam in tava,iar jumatate ii stoarcem zeama,iar sucul obtinut il turnam uniform peste legume.

sucul de rosii il amestecam cu vinul alb  si cateva linguri de apa.

amestecam bine ,iar sosul obtinut il adaugam in tava,peste toata nebunia de mai sus.

iar la urma rupem foile de dafin si usturoiul tocat maruntel.

punem staniol deasupra,il intepam din loc in loc si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

cu 10 minute inainte de a inchide aragazul,scoatem staniolul si bagam tava asa ,ca sa prinda o crusta frumoasa.

scoateti tava,lasati 5 minute la racorit(nu de alta sa nu va frigeti la degetele si in gurita)apoi serviti.

alaturi puneti un vin sau un pahar de tarie ,ca merge de minune....

pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu invelis de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

23.11.2010, 22:55

miuta

nadina73 1

24.11.2010, 10:52

rocsu meu,portia mea unde e ?am ajuns tarziu va sa zicaoricum stiu ca a fost bun asa ca

Rocsi 1

24.11.2010, 11:59

da nadina cam tarziu ai ajuns..cu alta ocazie iti dau..multumesc de furci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
File de cod pane in crusta de malai