Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile.
Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac.
Ii lasati acolo sa se racoreasca.
Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii...
Prima data pregatim umplutura:
merele le spalam si le curatam de coaja.
le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.
intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.
punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.
le lasam pe foc ,cat sa le prajim...
Cartofii ii curatati si ii spalati.
ii taiati felii mai groase,pe lung.
maslinele le taiati feliute.
ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii.
luati o tava de cuptor si o ungeti bine cu ulei.
asezati cartofii,apoi maslinele si ardeii.
intr-un bol...
Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.
Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.
Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de...
Pastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea. Se ia o tigaie,se pune niste ulei la incins. Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit. Se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, pana sunt bine patrunsi. Se scot pe un platou ,pe care...
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper.
Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece.
Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua...
Pastramioara o taiem cubulete.
ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici.
gogosarii ii tocam marunt.
maslinele le taiem felioare.
luam feliile de paine si le ungem cu branza topita.
peste punem pastrama si ciupercile.
apoi maslinele si gogosarii in otet.
la urma radem...
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.
adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.
punem praful de copt,iar la urma faina treptat.
framantam pana obtinem aluatul dorit.
pe masa de lucru ,presaram niste faina .
intindem o...
blatul:
separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu...
Mai intai, pregatim crema:
Intr-o cratita cu fundul mai gros punem laptele rece, faina si zaharul.
Amestecam bine pana faina este complet dizolvata.
Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand crema s-a...
Untul impreuna cu zaharul se pune pe foc,pana ce se topeste zaharul.
apoi se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie.
dupa care punem 100 gr nuca de cocos ,iar la urma laptele praf treptat.
invartim bine ca sa nu se faca cocoloase.
lasam sa se raceasca putin...
Carnea de purcel o spalam putin si o portionam.
pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine.
intr-un lighean pregatim marinata.
ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor.
usturoil il curatam si il pisam.
punem in lighean ceapa si...
blatul:
batem ouale spuma cu zaharul.
adaugam uleiul si praful de copt.
la urma punem esenta si faina.
amestecam bine.
luam o tava mai intinsa de aragaz.
o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.
turnam compozitia,o imprastiem peste tot si o dam la cuptro...
Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie.
Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul.
Rupem bucatele din...
Fileul de pangasius il dam pe masina de tocat carne.
painea o inmuiem in putina apa si o dam tot pe masina de tocat.
1 ceapa o curatam si o trecem prin masina de tocat.
patrunjelul si mararul verde,il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
amestecam toate ingredientele de...
Ghebele fierte le lasati la scurs si la racorit.
apoi le tocati cu un cutit ,potrivite ca marime ,nici prea marunt dar nici foarte mari.
castraveciorii le taiati capetele si ii taiati cubulete.
amestecati buretii cu castraveciorii .
apoi puneti maioneza dupa gust.
condimentati cu...
Se ia o tava rotunda de tort detasabila.
se inveleste in folie alimentara.
intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul.
asezam un rand de biscuti si ii insiropam.
punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert.
amestecam plicul de...
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).
drojdia o frecam cu o lingura de zahar.
intr-un lighean punem faina.
peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.
amestecam bine toate aceste...
Mai intai facem aluatul:
drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua.
amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul.
punem maiaua cu amestecul de ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala.
apoi punem faina treptat pana...
Pestele il curatam bine,il spalam si il portionam.
il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa.
il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare.
intr-un castron punem niste faina de malai dar si o lingura faina alba si le amestecam.
punem intr-o tigaie...
Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri.
pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem patratele mici.
spalam capurile de peste foarte bine....
Aluatul:
mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste.
adaugam apa minerala.
apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar.
punem si coaja de portocala,esenta si colorantul.
le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam...
Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne.
cartofii,ii curatam ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat.
ceapa o curatam ,o spalam si o dam tot pe masina de tocat.
usturoiul il curatam,il spalam si il...
Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.
Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.
Il presarati cu sare si piper.
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si...
Margarina se mixeaza cu zaharul spuma,pana ce zaharul s-a topit.
apoi adaugam coaja de portocala,esenta de vanilie si praful de copt si iar mixa.
adaugam si apa si batem cu telul ,apoi faina treptat si amestecam doar cu telul.
la urma se pune gemul de prune.
se omogenizeaza bine....
Punem intr-o oala niste apa cu sare la fiert. Cand da in clocot punem pastele,si le lasam acolo pana ce au fiert,15-20 de minute.
Varza se spala si se toaca fideluta. Intr-o tigaie se pune putin ulei. Se pune varza la calit. Dupa vreo 5 minute ,adaugam si o canita de apa(ca sa nu se rumeneasca...
Primul lucru pe care il facem este sa punem apa in oala de lut cu o seara inainte,si o lasati asa pana a2a zi,pentru ca asa o protejati mai bine si nu riscati sa se sparga.
Intai pregatim frunzele:
spalam varza bine si scoatem cotorul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si bors. Cand...
Iata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata
Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de de 2 ori cantitatea merelor(daca va ies un castron de mere taiate,atunci puneti 2 castroane de...
Pulpa de pui se spala bine si se tamponeaza cu un prosop curat de surplusul de apa. Acum incepeti sa il dezgoliti:intai pielita o dati jos,apoi osul si o taiati in doua. Le condimentati cu sare si piper.
Ciupercile le spalati bine si le taieti feliute. Maslinele le taiati bucatele si aruncati...
Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare.
cand incepe sa fiarba ,punem pastele.
le lasam la fiert 15-20 de minute.
cat fierb pastele pregatim sosul.
ciupercile le spalam bine si le taiati bucatele mai mari.
ceapa se curata ,se spala si se toaca mai marunt....
Mancare de ardei copti
Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile. Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac. Ii lasati acolo sa se racoreasca. Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii...
Prajitura cu mere si gem de gutui
Prima data pregatim umplutura: merele le spalam si le curatam de coaja. le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul. intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei. punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat. le lasam pe foc ,cat sa le prajim...
Cartofi cu masline la cuptor
Cartofii ii curatati si ii spalati. ii taiati felii mai groase,pe lung. maslinele le taiati feliute. ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii. luati o tava de cuptor si o ungeti bine cu ulei. asezati cartofii,apoi maslinele si ardeii. intr-un bol...
Racituri
Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf. Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare. Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de...
O masa cu pastrav
Pastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea. Se ia o tigaie,se pune niste ulei la incins. Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit. Se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, pana sunt bine patrunsi. Se scot pe un platou ,pe care...
Aperitive oua umplute cu piept de pui
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper. Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece. Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua...
Pizza pe paine cu branza topita
Pastramioara o taiem cubulete. ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici. gogosarii ii tocam marunt. maslinele le taiem felioare. luam feliile de paine si le ungem cu branza topita. peste punem pastrama si ciupercile. apoi maslinele si gogosarii in otet. la urma radem...
Saratele ~2~
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza. punem praful de copt,iar la urma faina treptat. framantam pana obtinem aluatul dorit. pe masa de lucru ,presaram niste faina . intindem o...
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata
blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu...
Alba ca zapada
Mai intai, pregatim crema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem laptele rece, faina si zaharul. Amestecam bine pana faina este complet dizolvata. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand crema s-a...
Raffaello
Untul impreuna cu zaharul se pune pe foc,pana ce se topeste zaharul. apoi se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie. dupa care punem 100 gr nuca de cocos ,iar la urma laptele praf treptat. invartim bine ca sa nu se faca cocoloase. lasam sa se raceasca putin...
Friptura asortata festiva
Carnea de purcel o spalam putin si o portionam. pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine. intr-un lighean pregatim marinata. ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor. usturoil il curatam si il pisam. punem in lighean ceapa si...
Rulada cu nutella si crema cu frisca
blatul: batem ouale spuma cu zaharul. adaugam uleiul si praful de copt. la urma punem esenta si faina. amestecam bine. luam o tava mai intinsa de aragaz. o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. turnam compozitia,o imprastiem peste tot si o dam la cuptro...
Desert nuci umplute
Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie. Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul. Rupem bucatele din...
Chiftelute de peste marinate
Fileul de pangasius il dam pe masina de tocat carne. painea o inmuiem in putina apa si o dam tot pe masina de tocat. 1 ceapa o curatam si o trecem prin masina de tocat. patrunjelul si mararul verde,il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt. amestecam toate ingredientele de...
Salata de ghebe
Ghebele fierte le lasati la scurs si la racorit. apoi le tocati cu un cutit ,potrivite ca marime ,nici prea marunt dar nici foarte mari. castraveciorii le taiati capetele si ii taiati cubulete. amestecati buretii cu castraveciorii . apoi puneti maioneza dupa gust. condimentati cu...
Tortul meu si al mamei
Se ia o tava rotunda de tort detasabila. se inveleste in folie alimentara. intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul. asezam un rand de biscuti si ii insiropam. punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert. amestecam plicul de...
Gogosi de post
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta). drojdia o frecam cu o lingura de zahar. intr-un lighean punem faina. peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul. amestecam bine toate aceste...
Gogosi cu branza
Mai intai facem aluatul: drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. punem maiaua cu amestecul de ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala. apoi punem faina treptat pana...
Cod cu malai
Pestele il curatam bine,il spalam si il portionam. il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa. il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare. intr-un castron punem niste faina de malai dar si o lingura faina alba si le amestecam. punem intr-o tigaie...
Bors de peste manastiresc
Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri. pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem patratele mici. spalam capurile de peste foarte bine....
Cozonac cu multa nuca de post
Aluatul: mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste. adaugam apa minerala. apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar. punem si coaja de portocala,esenta si colorantul. le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam...
Chiftelute de ghebe
Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne. cartofii,ii curatam ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat. ceapa o curatam ,o spalam si o dam tot pe masina de tocat. usturoiul il curatam,il spalam si il...
Marinata de peste
Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele. Il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il presarati cu sare si piper. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele. Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si...
Prajitura pentru Mos Nicolae
Margarina se mixeaza cu zaharul spuma,pana ce zaharul s-a topit. apoi adaugam coaja de portocala,esenta de vanilie si praful de copt si iar mixa. adaugam si apa si batem cu telul ,apoi faina treptat si amestecam doar cu telul. la urma se pune gemul de prune. se omogenizeaza bine....
Paste cu varza
Punem intr-o oala niste apa cu sare la fiert. Cand da in clocot punem pastele,si le lasam acolo pana ce au fiert,15-20 de minute. Varza se spala si se toaca fideluta. Intr-o tigaie se pune putin ulei. Se pune varza la calit. Dupa vreo 5 minute ,adaugam si o canita de apa(ca sa nu se rumeneasca...
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut
Primul lucru pe care il facem este sa punem apa in oala de lut cu o seara inainte,si o lasati asa pana a2a zi,pentru ca asa o protejati mai bine si nu riscati sa se sparga. Intai pregatim frunzele: spalam varza bine si scoatem cotorul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si bors. Cand...
Compot de mere, reteta gustoasa si aromata
Iata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de de 2 ori cantitatea merelor(daca va ies un castron de mere taiate,atunci puneti 2 castroane de...
Pulpe de pui umplute
Pulpa de pui se spala bine si se tamponeaza cu un prosop curat de surplusul de apa. Acum incepeti sa il dezgoliti:intai pielita o dati jos,apoi osul si o taiati in doua. Le condimentati cu sare si piper. Ciupercile le spalati bine si le taieti feliute. Maslinele le taiati bucatele si aruncati...
Paste cu ciuperci si mult sos
Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare. cand incepe sa fiarba ,punem pastele. le lasam la fiert 15-20 de minute. cat fierb pastele pregatim sosul. ciupercile le spalam bine si le taiati bucatele mai mari. ceapa se curata ,se spala si se toaca mai marunt....