Imi era saptamana trecuta pofta de niste gogosi cu branza ,asa ca m-am pus pe treaba si am facut cateva,cat am mancat eu ,ca mama posteste...nu mai am dar fac asta seara de post si maine o sa va servesc promit....
Mai intai facem aluatul:
drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua.
amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul.
punem maiaua cu amestecul de ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala.
apoi punem faina treptat pana obtinem aluatul dorit.
il lasam la dospit ,la loc cald si acoperit,pana isi dubleaza volumul.
branza o amestecam cu oul ,esenta de rom si zaharul pudra.
mai punem cam 1 lingura faina alba sa legam bine umplutura.
cand aluatul a crescut,presaram niste faina pe masa de lucru si intindem o foaie.
cu un pahar taiem cercuri.
punem branza pe un cerculet ,iar cu altul venim pe dasupra si acoperim(nu puneti prea multa umplutura ca sa nu curga).
le dam drumul intr-un ceaun cu ulei incins.
procedam asa pana terminam aluatul.
le scoatem intr-un lighenas,pe niste servete da bucatarie,apoi le presaram cu zahar pudra.