Marinata de peste

de Rocsi in Peste, 6 Dec 2010 | 8686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou, potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri suc de rosii de casa
  • 50-60 ml ulei
  • 150 ml otet
  • 450-500 ml apa
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste:

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.
Il spalati bine si il taiati bucati potrivite. 
Il presarati cu sare si piper. 
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa, mai in straturi.
Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.
Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.
Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.
Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.
Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.
Ai mei o servesc de obicei a doua zi.
Sa aveti pofta!
PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ton