Aceasta brioşă pufoasa este o specialitate germana. Untul din compozitiea unei briose normale este aici este inlocuit cu smântână.
De mult vedeam aceasta reteta si eram tentata s-o fac. Acum ințeleg de ce.
Este pufoasa, moale si usoara.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/briosa-germana-buchty.html
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana.
Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul si se-mparte in 12 bile rotunde.
Le puteti lasa simple sau umple cu o lingurita de miere sau cu o bucata de ciocolata.
Le depuneti intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara lasand un pic des spatiu intre ele (tapisati cu hartie de copt forma unsa).
Lasati sa creasca inca 40 de minute, vor creste si se vor apropia.
Incalziti cuptorul la 160° C si coaceti timp de 25 - 30 minute .
Trebuie sa fie un pic aurie (nu rumenita tare).
Lasati sa se raceasca un pic, demulati si pudrati deasupra zahar pudra.
1
Am redus cantitatile pentru a obtine o briosa de marime medie (20/30 cm). Pentru o briosa mare folositi 500 g de faina.