Inainte sa inceapa postul ,mama ar fi mancat o zeama de pui de tara,,,...asa ca m-am apucat de facut doar voia mama nu???
Se ia una bucata pui de tara. Se curata bine de tot ,de tot puful,apoi il parliti putin pe flacara aragazului. il transam si spalam bine fiecare bucata in parte. Punem bucatile de pui intr-o oala apoi acoperim bine cu apa. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba.
Pana incepe sa fiarba puiul pregatim legumele. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Morcovul in radem,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul si gogosarul il spalam si il taiem cubulete. Pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem bucatele.
Cand incepe zeama sa fiarba,o spumam usor cu o lingura. Dupa ce indepartam spuma mai lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam legumele rand pe rand. Acoperim oala cu un capac ,si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand a fiert mai bine de jumatate punem sucul de rosii. Cand e aproape fiert puiul adaugam taieteii ,pe care ii sfaramam putin in maini. Punem si borsul(in functie de cat il doriti de acru). Condimentati si cu sare si piper. Mai fierbem pana ce sunt si taieteii gata.
La urma ,inchidem aragazul,adaugam patrunjel verde,tocat marunt. Acoperim oala cu un capac cam jumatate de ora sa ia din savoare patrunjelului. Apoi serviti o portie generoasa.
Pofta buna!!!