Am facut pentru mine zilele astea o friptura si chiar nu stiam cum sa o denumesc..dar cand a deschis mama cuptorul a zis:"ce ademenitoare e"...asa ca mi-a venit in minte si denumirea,,,
Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa).
Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita).
Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei.
Asezam pulpele, le condimentam cu sare si piper.
Asezam si ghebele printre pulpe.
Ceapa o dam pe razatoarea mica.o amestecam cu sucul de rosii si vinul,si mai punem si circa o canita apa.
Amestecam bine acest sosulet si ii dam drumul in tava.
Usturoiul il curatam ,il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Mai punem si foaia de dafin rupta bucatele.
Acoperim tava cu staniol,il intepam din loc in loc si o dam in cuptorul incins. Cand este apoape gata ,scoatem staniolul si o mai lasam vreo 10 minute asa.
Pofta buna!!!