A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort Ora 12

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se freacă untul, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, esenţa de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui la cuptor

Postat de: lucy2002 in Pui

Pieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper....Citeste continuarea

Capelletti cu jambon, sos de pastai...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii...Citeste continuarea

Pireu de pastai verzi cu praz

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie....Citeste continuarea

Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...Citeste continuarea

Desert gogosi cu ou si lapte

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut....Citeste continuarea

Supa de creveti in stil asiatic

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Ghimbirul proaspat, curatat de coaja se razuieste Tocati marunt ceapa si usturoiul. Feliati apio.Taiati marunt ardeiul rosu. Morcovul l-am...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....Citeste continuarea

Primele mele pide cu seminte si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper ....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste...Citeste continuarea

Tocanita cu piept de pui ,ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu leustean, mazare...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului....Citeste continuarea

Desert tort cappuccino

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Ragu de caprioara

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,...Citeste continuarea

Desert bezele cu ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Albușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie,...Citeste continuarea

Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Preparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea....Citeste continuarea

Desert tort de zapada, cu nuca si...

Postat de: panacris in Torturi

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe...Citeste continuarea

Ficat turcesc

Postat de: reisnaor_2006 in Ficat

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.  ...Citeste continuarea

Musuroi de cartita din carne...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume si orez

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...Citeste continuarea

Salata Floare de nufar, cu oua, ton...

Postat de: RODIMUR in Salate

  Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos). Se spală roșiile, se șterg cu...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

      Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.    ...Citeste continuarea

Sepie la gratar

Postat de: cristeena20 in Fructe de mare

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu branza de...

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre...Citeste continuarea

Tocanita de calamari

Postat de: cristeena20 in Fructe de mare

Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

Postat de: cristeena20 in Pui

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru...Citeste continuarea

Tortulet aperitiv pentru copii

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele). Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc. Se...Citeste continuarea

Ciorba de legume, dreasa cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Salata cu mini mozzarella si rosii...

Postat de: RODIMUR in Salate

Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele. Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se feliază...Citeste continuarea

Desert prajitura tricolora

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat:       Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam...Citeste continuarea

Chifle cu surprize

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul. Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se...Citeste continuarea

Desert chec cu iaurt, nuci si...

Postat de: mihaelar63 in Prajituri

 Pregatiti tava pentru chec  pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina.  Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si...Citeste continuarea

Desert rulada Tiramisu

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Crema Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si caise

Postat de: katty in Prajituri

Separam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, iaurtul si caisele deshidratate taiate cubulete mici....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....Citeste continuarea

Desert prajitura 1 martie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si...Citeste continuarea

Pui umplut

Postat de: katty in Pui

Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu  sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior  si il lasam la rece...Citeste continuarea

Friptura de vacuta cu cartofi...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si...Citeste continuarea

Coaste de porc in bere cu cartofi

Postat de: katty in Porc

Punem bucatile de coasta intr-un vas cu capac, adaugam sare, piper, cimbru si boia dulce/iute dupa gust. Masam putin carnea, apoi turnam bere cat sa acopere coastele. Punem capacul si dam vasul la...Citeste continuarea

Ciorba de bob

Postat de: katty in Ciorbe

In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi  ceapa  tocata fin,...Citeste continuarea

Tocanita de pipote si inimi cu...

Postat de: Bucataras in Pui

Spala si curata bine pipotele si inimile. Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele.  Condimenteaza cu sare, piper,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac, crema...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul. Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de...Citeste continuarea

Desert tort Primavara -Minodora

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert tort Toni

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....Citeste continuarea

Mancarica de ardei copti in sos de...

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam  la calit ( inmuiat)....Citeste continuarea

Ciorba cu stiuca si peste afumat

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l  apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca  timp 10 minute dupa ce da  apa in clocot ....Citeste continuarea

Paine de casa cu faina semi si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina ,...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta a la grec

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri de casa cu bors,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină...Citeste continuarea

Creveti cu noodles de orez,...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Lamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja . Ceapaverde -partea alba  si usturoiul se feliaza . Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]