Astazi am pregatit o supica usoara, de primavara cu mazare, salata verde si ceapa verde, aromata cu niste marar proaspat.
Spalam ceapa verde si o taiem marunt, separat frunzele de partea alba.
Taiem afumatura cubulete mici.
In uleiul incins punem cubuletele de afumatura si le rumenim putin. Adaugam partea alba de la ceapa verde, apoi, cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam mazarea. Stingem cu apa calda cat sa o acopere si sa o depaseasca de doua degete. Adaugam putina sare sau baza pentru mancare, piper si fierbem pana mazarea este moale. Daca este nevoie completam cu apa.
Adaugam frunzele verzi de la ceapa si salata verde spalata si taiata mai marunt. Daca salata verde este frageda, oprim focul in momentul in care a dat primul clocot, daca este mai batrana, dam cateva clocote. Oprim focul si adaugam mararul tocat fin.
Servim cu smantana.
1
puteti folosi mazare proaspata in loc de congelata