Burger vegan cu legume pai prajite

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 17 Iun 2020 | 3140 vizualizari

 

Am descoperit de curand burgerii vegani, pe baza de proteine din mazare, grau si soia, ce imita surprinzator de bine gustul carnii. Foarte gustosi, chiar va recomand sa ii incercati. 
Eu i-am preparat pe gratar, dar nu i-am servit in clasica chifla de paine ci i-am garnisit cu o portie de legume pai si o salata colorata. 
O alta descoperire sunt legumele pai precongelate, sfecla, morcov si pastarnac, pe care le poti pregati la cuptor sau la tigaie daca le preferi mai crocante. 
Oricum, iata o reteta numai buna pentru o zi de post si pentru iubitorii stilului de viata vegan. 

 

INGREDIENTE

  • 2 burgeri vegani Next Level Meat
  • 450 g mix de legume pai preprajite
  • ulei de masline
  • frunze de salata - mangold, rucolla, spanac
  • 2-3 capsuni feliate
  • otet din cidru de mere
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger vegan cu legume pai prajite:

Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta. 

Scoate-i si pune-i deoparte. 

Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul incalzit la 200 grade cam 20-25 minute, intoarce-le pe ambele parti, pana se rumenesc si ele.

Altfel, daca le preferi prajite, pune-le in tigaie, in ulei incins, ca pe cartofi si in 3-4 minute sunt gata prajite, frumos rumenite. Scoate legumele din tigaie pe un prosop de hartie cat sa absoarba surplusul de ulei.

Aranjeaza legumele pai pe un platou generos, adauga o paleta de salata frumos colorata (mangold, spanac, rucolla, capsuni) si pune burgerul vegan deasupra. 

O explozie de culori si de gusturi s-a produs in farfuria mea, ceea ce va invit si pe voi sa creati. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger vegan cu legume pai prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu capsuni