Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 22 Iun 2020 | 12228 vizualizari

 


Otetul de mere cu miere facut in casa este foarte benefic pentru imunitatea organismului, arde grasimile, favorizeaza circulatia sangelui si are un continut mare de substante minerale. E de preferat prepararea lui in casa, iar acum, dupa ce l-am si gustat va spun ca gustul e incomparabil mai bun decat al celui din comert, iar efectele curative asupra organimului cu siguranta la fel. 

 

INGREDIENTE

  • un borcan de sticla de 5 L
  • 4-5 mere
  • 200 ml miere de albine
  • 600 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de mere cu miere de albine, facut in casa:

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite.

Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa. 

Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura de 21 grade C, chiar in soare pentru inceput, amestecand zilnic. 

Cand amestecul incepe sa se oteteasca, muta la intuneric borcanul. Lasa-l 8 saptamani, timp in care otetul se formeaza.

Cum iti dai seama ca este gata? Merele sau patul de otet, cum se mai numeste, se ridica la suprafata.

Patul de otet se pune deoparte, intrucat se poate folosi pentru prepararea unei noi cantitati de otet. 

Otetul de mere cu miere de albine facut in casa are un gust deosebit de mere, nu se compara cu cel din comert. 

Otetul se poate prepara in general din orice fruct zemos, care are un continut mare de zahar, cum e cel de zmeura, pe care il putem folosi pentru condimentarea salatelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de mere cu miere de albine, facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose raw cu mere