Gem de cirese amare

de katty in Dulceata / Gem, 21 Iun 2020 | 3950 vizualizari

 

Ador ciresele amare. Este putina munca la scos samburii caci, dupa cum stiti sunt destul de maruntele, dar rezultatul va merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese amare:

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita.

Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special.

Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata pentru ca ciresele sa isi lase zeama.

Punem craticioara la foc mic si spumam cat este nevoie pana gemul este gata (siropul este legat). Punem gemul in borcane sterilizate in prealabil, asezam bine capacele si le acoperim cu prosoape pana se racesc.

Etichetam borcanele si le pastram in camara sau undeva unde sa nu le bata soarele.  

TIPS-URI

1

ciresele trebuie sa fie bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de mure