Ciocolata de casă este un desert cu gust de copilărie, poate fi pregătit în multe variante. După ce am încercat-o cu cafea sau fistic, clasică sau sub formă de batoane, de data aceasta am aromat-o cu apă din flori de portocal, mi s-a părut deosebită.
Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă.
Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte.
În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică repede.
Se pun la fiert, într-o crăticioară: apa, zahărul și apa din flori de portocal, se lasă să fiarbă, amestecând, până se topește zahărul, apoi se adaugă untul, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă des și se mai lasă să fiarbă aprox un minut.
Se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, amestecând energic maxim un minut.
Se toarnă ciocolata fierbinte în tava pregătită cu folie alimentară, nivelând cu o spatulă.
Se învelește cu folia, presând cu o lavetă de bucătărie.
Se lasă la răcorit câteva minute pe masă, apoi se dă la frigider până la servire. Se porționează, după plac.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/ciocolata-de-casa-cu-apa-din-flori-de.html
1
Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede.
2
Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine mai tare, mai gumoasă.