Zilele acestea a venit mama cu o punga de coaste de porc, sa le pregatesc eu cum vreau. Nu erau in plan in acea zi, dar daca tot le-am primit am zis sa fac ceva bun cu ele. Am condimentat bine coastele, iar cand le-am dat la cuptor am pus bere cu ghimbir. Au iesit nemaipomenite: super aromate, usor dulci, iar de rumene nu mai spun. In plus, au fost si foarte fragede, cadea carnea de pe os. Au fost servite cu niste cartofi aromatizati la cuptor, insa puteti alege salate, muraturi, piureuri, hrean la otet cum am avut si noi sau ce va place voua.
Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul blenderului: pasta de tomate, mustarul, mierea, sosul de soia, uleiul de masline, sare, piper, boia dulce, boia afumata, ierburi aromatice, legumele uscata si cei doi catei de usturoi curatati. Blenduiti bine pana obtineti o pasta. Cu aceasta pasta, ungeti bine coastele pe toate partile. Le puneti in caserola de vidat si trageti aerul din ea. Daca nu aveti o astfel de caserola, puneti in una obisnuita si le acoperiti cu capacul. Le dati la frigider peste noapte.
A doua zi, puneti pe o tava hartie de copt, asezati coastele cu distanta intre ele. Turnati berea cu ghimbir intre ele. Le acoperiti cu staniol, il gauriti din loc in loc si le introduceti in cuptorul incins, la 210-220 de grade. Le lasati 40-45 de minute, apoi le descoperiti si le mai lasati in cuptor circa 20 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si sunt numai bune de devorat. Eu am scurs toata grasimea ce au lasat-o in tava, dar daca voua va place, o puteti folosi la alte preparate. Sotul cand le-a vazut cum arata, s-a si dat la ele, chiar daca erau fierbinti.
Eu nu mananc coaste, dar am gustat dintr-o parte cu mai multa carne (pentru ca nu suport grasimea) si confirm ca aveau un gust senzational! PS: Daca nu aveti bere cu ghimbir, puteti folosi si bere normala.