Desert galuste cu cirese si nuci

de Ancutsa in Dulciuri, 24 Iun 2020 | 1539 vizualizari

 

Dintr-o foaie de pandișpan rămasă de la alt desert, inițial am vrut să fac niște cake pops sau trufe, dar cireșele au fost mari, așa că am avut nevoie de mai multă cremă pentru a le înveli, asttfel că au ieșit mai degrabă niște găluște. Apoi, pentru că mi s-au părut dulci, m-am tot gândit în ce să le învelesc ca să fie totuși simple, nu grețoase… și cum cacaoa pudră sau ciocolata neagră sunt opțiuni prea ciocolatoase pentru gustul meu, când am văzut borcanul cu nucă măcinată, atunci mi-a venit ideea să le tăvălesc prin nucă și bine am făcut pentru că au ieșit niște găluște super bune.

 

INGREDIENTE

  • 210 g pandișpan vechi de o zi,
  • 60 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 110 ml lapte,
  • 20 g unt,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Cireșe, după gust,
  • Nucă rumenită și măcinată, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu cirese si nuci:

 

 

Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron.

Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se amestecă, astfel încât pandișpanul să se înmoaie. Eu am folosit o foaie de pandișpan din care decupasem cercuri pentru alt desert.

Separat, se bate cu mixerul frișca lichidă, însă ceva mai moale, apoi se încorporează în amestecul de mai sus.

Se ia câte o cireașă și se învelește în puțină compoziție pregătită anterior, formând apoi cu mâinile, găluște sau sfere, cum vreți să le spuneți.

Se tăvălesc găluștele prin nucă rumenită și măcinată. Sunt delicioase!

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/galuste-cu-cirese-si-nuci.html

TIPS-URI

1

Adaptați cantitatea de lichid în funcție de cât de uscat e blatul pe care îl folosiți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu cirese si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Ilinca