Desert tort Padurea Neagra

de katty in Torturi, 13 Iun 2020 | 4026 vizualizari

 

 Un tort clasic, delicios cu blaturi de cacao, ciocolata neagra, frisca naturala, visine si ...un pic de alcool.
Si pentru ca aveam de sarbatorit ceva foarte important pentru mine m-am gandit ca acum este momentul sa il incerc.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingura cacao neagra
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    Crema:
    • 500 gr smantana de frisca 30% grasime
    • 200 gr frisca vegetala
    • 3-4 linguri zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat bourbon
    In plus:
    • 400 gr visine congelate
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 100 ml apa
    • 100 gr zahar
    • 1 lingura palinca de caise(in loc de lichior de cirese)
    • cirese proaspete pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Padurea Neagra:

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si cernem peste oua. Amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor pana trece proba scobitorii, il scoatem si il lasam la racit, apoi il impartim in 3 felii egale.

Punem intr-o craticioara apa si zaharul si fierbem pana se leaga un sirop grosut. Punem visinele congelate si amestecam usor, ca toate visinele sa ajunga in siropul fierbinte. Le lasam 5 minute, apoi le scurgem printr-o sita. In  zeama ramasa vom pune lichiorul de visine sau alt alcool si vom insiropa tortul

Mixam smantana de frisca. Cand este batuta pe jumatate, adaugam zaharul pudra si pe cel vanilat si mixam in continnuare avand grija sa nu taiem frisca. Mixam frisca vegetala si o amestecam cu frisca din smantana obtinand astfel o frisca mai vartoasa, cu gust dulce-acrisor de frisca naturala. Radem ciocolata neagra.

Incepem sa montam tortul direct pe platou. Punem un blat pe care il insiropam, apoi un strat de frisca.Adaugam din loc in loc visine, apoi presaram ciocolata rasa.Continuam asa si cu celelalte blaturi.Imbracam tortul in frisca. Ornam tortul cu moturi de frisca, cirese proaspete fara samburi si ciocolata rasa.

Dam tortul la rece pentru cateva ore.

TIPS-URI

1

puteti folosi fructe din compot

2

puteti renunta la frisca vegetala, marind cantitatea de frisca naturala

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas si crema mascarpone