Ciorba cu carne de miel

de anca_rm in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2020 | 3923 vizualizari

 

Azi va aduc o reteta de ciorba de miel acrisoara. Carnea de miel este foarte moale si gustoasa,In general cumparam miel care cantareste viu mai mult de 15 kg si care a fost crescut intr-un mediu cat mai natural.Pregatesc din carnea proaspata drob,ciorba,friptura pentru masa de Paste ,iar restul il congelez in vid. Anul acesta am pregatit aceasta ciorba cu multe legume, fara smantana usor acrisoara.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare, coaste)
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1/4 telina mare
  • 4 cartofi
  • 100 gr mazare
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii sau bullion (200 ml)
  • 2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale
  • frunze de leusetean
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2,5 litri apa fierbinte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carne de miel:

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.

Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina. Le calim pana prind putina culoare, se rumenesc.

Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai mari, dupa cum doriti. Amestecam de cateva ori si turnam apa fierbinte. Va incepe foarte repede sa fiarba.

Lasam sa fiarba circa 20 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul.

In timp ce fierbe noi decojim rosiile (le tinem putin in apa fierbinte ca sa se decojeasca mai usor ),l e taiem si pe ele cat mai marunt. Adaugam in ciorba mazarea (congelata am avut eu) si rosiile.

Lasam sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte legumele si carnea .

Cand sunt fierte adaugam borsul si gustam. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Mai lasam sa mai clocoteasca de cateva ori.

Frunzele de leustean si patrunjel le tocam marunt si le adaugam in ciorba.

 P.S Daca doriti, carnea de miel se poate opari inainte sa fie pusa in ciorba. Pentru asta puneti la fiert apa si cand apa fierbe punem carnea de miel. Oprim focul si lasam cateva minute. Se strecoara si se pune carnea direct in ciorba fierbinte.

 Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant