Dulceata de capsuni

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2020 | 2358 vizualizari

 

Uffff, am constatat, în urma cercetărilor făcute de cei care mă urmăresc, că nu am postat rețeta de preparare a dulceței din căpșuni. 😉
Mnoooo, pentru mine este o rețetă de rutină, din acest motiv nu am adus rețeta de la începuturile site-ului 😉
Acum la cererea cititorilor, o să aduc  rețete simple și de bază;) Spor și poftă bună! :-*

 

INGREDIENTE

  • Căpșuni cca. 2500 g,
  • Zahăr tos alb 2000 g,
  • Lămâie 2 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare.

Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate.

Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr, fructele apoi restul de zahăr și se lasă la loc răcoros până a doua zi.

A doua zi se pune cratița cu fructele și zeama lăsată la fiert la foc rapid cca. 10 minute, atenție, o să dea în clocot, în acel moment se lasă focul la minim, se spumează și se adaugă zeama de lămâie. Se mai lasă la fiert la foc mic cca. 30 minute, apoi se scot fructele, într-o strecurătoare și se lasă la scăzut siropul până se obține consistența dorită.

Apoi se adaugă fructele și se mai lasă la fiert la foc mic, încă cca. 30 minute, apoi se pune fierbinte în borcănele sterilizate.

Spor și poftă bună! Lichidul ce rămâne se poate lăsa la scăzut până se obține o pletea fină sau se toarnă direct în stcle și folosește ca și sirop.

TIPS-URI

1

Lichidul ce rămâne se poate lăsa la scăzut până se obține o pletea fină sau se toarnă direct în stcle și folosește ca și sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

15.06.2020, 08:53

Ce buna dulceata ai pregatit , cat de buna ar fi cu niste orez cu lapte

Rocsi 1

15.06.2020, 19:48

Super buna si aromata! Eu mai am de anul trecut, asa ca nu mai fac!

dantes 1

17.06.2020, 10:55

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (II)