Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata cu legume, peste si cuscus
Postat de: rocsi_1612 in SalateIntr-un bol puneti cuscus-ul si turnati 150 ml de apa clocotita. Presarati sare, piper, amestecati si acoperiti cu un capac. Il lasati asa pana absoarbe tot lichidul. Ardeiul rosu il curatati...Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si capsuni
Postat de: dantes in DulciuriPunem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat. Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Inveliti aluatul in...Citeste continuarea
Supa de rosii coapte cu usturoi...
Postat de: Bucataras in SupePune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul....Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta...Citeste continuarea
Desert turtite impletite, cu magiun
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful...Citeste continuarea
Desert tort de vara cu vanilie si...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata alba, cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea uscată trebuie aleasă, spălată și pusă la înmuiat, cu apă clocotită, cu câteva ore înainte de prepararea ciorbei. După ce fasolea s-a înmuiat și apa...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu visine...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un...Citeste continuarea
Salata de dovlecel, cu iaurt, marar...
Postat de: RODIMUR in SalateMai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust. Se alege, se spală, se...Citeste continuarea
Desert negresa
Postat de: trifadalia in DulciuriSe topeste jumatate din ciocolata (100 gr) in cuptorul cu microunde. Se adauga si untul taiat bucatele amestecand pana la omogenizarea si topirea lui. Se adauga si zaharul . Se pun si ouale unul...Citeste continuarea
Gem de zmeura cu lavanda
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in...Citeste continuarea
Butoiase umplute cu carne
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carneCarnea se toaca pe masina de tocat carne . Paine se stoarce de lichid si se da si ea prin masina de tocat carnea. Ceapa se da si ea prin masina de tocat carne . Se rade usturoiul , se...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuca si cirese,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare....Citeste continuarea
Desert Vargabeles
Postat de: Bunica in DulciuriFierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2...Citeste continuarea
Desert placinta invartita cu visine
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriVisinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina...Citeste continuarea
Desert tort cu lemon curd si crema...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: ioana_lupu in TorturiIn primul rand se face crema, deoarece trebuie sa stea la rece pentru cateva ore. Poate sa stea si peste noapte la rece. Pe baie de aburi punem toata ciocolata impreuna cu frisca. Cand s-a...Citeste continuarea
Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PastravSe cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...Citeste continuarea
Gem de cirese aromat
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat....Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu orez
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din...Citeste continuarea
Limoncello - Lichior din coaja de...
Postat de: panacris in BauturiLămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de...Citeste continuarea
Aperitiv branza Brie in crusta de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu iaurt
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele,...Citeste continuarea
Supa cu copanele de pui si taitei
Postat de: vasimur in SupeÎntr-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă,...Citeste continuarea
Desert tort aniversar Mickey Mouse
Postat de: momo121 in TorturiPentru blaturi: Blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Limba soacrei - aperitiv rusesc din...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeMai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu cocos
Postat de: Meea in PrajituriCremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul. Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și...Citeste continuarea
Compot de cirese galbene cu lamaie...
Postat de: katty in Sirop / CompotSpalam bine ciresele si le rupem coditele, apoi le scurgem intr-o sita. Spalam borcanele si le sterilizam, impreuna cu capacele. Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca. Umplem 3/4...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu mere...
Postat de: panacris in DulciuriMerele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se...Citeste continuarea
Paprikas din ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit...Citeste continuarea
Pateu de ficat
Postat de: ctlina in FicatCuratati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Sotati-le bine in uleiul incalzit. Spalati si curatati bine ficatul. Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si...Citeste continuarea
Frappa de cafea cu lapte de migdale
Postat de: ctlina in BauturiPregatiti frisca cu cafea. Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca . Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale....Citeste continuarea
Desert fursecuri duo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm mixat spuma untul moale cu zaharul pudra. Am adaugat oul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am impartit compozitia in doua parti egale. O parte am amestecat-o cu cacaoa. Am lasat 20...Citeste continuarea
Salata de sparanghel cu hering
Postat de: ctlina in SalatePregatiti smantana acra si puneti-o la rece. Taiati baza sparanghelului , nu este nevoie sa-l curatati. Taiati-l bucati. Curatati si tocati usturoiul marunt. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Pancakes cu frunze de Mangold...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si aluat...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm framantat untul moale cu 300g faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am adaugat ouale si apoi treptat restul de faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am pus aluatul la...Citeste continuarea
Tarta aperitiv, cu legume si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati...Citeste continuarea
Friptura de vita cu sos tomat la...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneTăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3...Citeste continuarea
Pui cu bacon si cartofi cu susan
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneAmestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză...Citeste continuarea
Desert tort cu inghetata
Postat de: Meea in TorturiBlat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește. Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm...Citeste continuarea
Desert inghetata cu Oreo
Postat de: Meea in DulciuriMixăm frișca lichidă până când obținem o spumă care stă băț. Atenție să nu mixezi prea mult frișca, pentru că se va tăia! Adăugăm laptele condensat...Citeste continuarea
Sandwich cu crispy strips
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneCrispy strips: Amestecăm toate ingredientele, în afară de pui, fulgii de porumb și pesmetul.Puiul îl tăiem în fâșii subțiri și îl punem peste amestecul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca, mac si cocos
Postat de: Meea in PrajituriBlat nucă: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț. Punem...Citeste continuarea
Cuscus cu carne de porc la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneCuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem...Citeste continuarea
Desert prajitura desteapta cu...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriOuale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...Citeste continuarea
Desert negresa cu capsuni
Postat de: Meea in PrajituriÎntr-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția...Citeste continuarea
Cereale de casa cu lapte
Postat de: Meea in Mancare copiiTopim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat...Citeste continuarea