Desert Dobos cu foi

de Adrianele in Prajituri, 7 Ian 2021 | 2515 vizualizari

 

Rețete festive de iarnă

 

INGREDIENTE

  • Foile: 2 ouă,
  • 1 plic szahăr vanilat
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 ceașcă unt moale
  • sare
  • 1 cană lapte
  • praf de copt
  • 2 căni făină
  • Crema: 2 ouă( 1 gălbenuș și un ou)
  • 1 cană zahăr
  • 4 linguri cacao
  • sare
  • 60g amidon
  • 1 cană lapte
  • 50 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Dobos cu foi:

 Se amestecă ingredientele pentru foi și se împarte în 7. Se întind 7 foi și se coc alternativ pe hârtie de copt în tavă. Se coc 10 min la 100 grade celsius.

Crema:Se amestecă ouăle cu zahărul pe foc mic până se îngroașă și se adaugă cacao, se amestecă în continuare.Se ia de pe foc și se adaugă untul, laptele, amidonul, vanilia, ciocolata și se amesecă din nou pe foc până se îngroașă.Se lasă la răcit și se amestecă cu untul rămas (50 g) când e rece.

Se ung foile cu crema și se lasă o zi sau peste noapte ca să se înmoaie.Se decorează după  plac cu ciocolată rasă, glazură sau crema rămasă, trandafiri de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Dobos cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone