Desert negresa cu cafea si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 6 Ian 2021 | 5743 vizualizari

 

Imi plac tare mult negresele pentru ca poti face orice combinatii si poti adauga ce ingrediente iti plac, astfel incat aceasta prajitura sa devina exact pe gustul si placul tau. Asa este si aceasta negresa pe care am imbunatatit-o, pornind de la o alta reteta mai simpla.
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 lg cacao
  • 125 ml cafea
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g migdale si alune tocate marunt
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte Callebaut
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cafea si migdale:

Se pregateste cafeaua. 

Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se iau 5 lg din aceasta compozitie si se pun deoparte. Restul se lasa la racit.

Ouale se separa. Galbenusurile  se adauga pe rand in compozitia de cacao, mixand bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. se lasa deoparte.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de cacao. Se mixeaza. Se adauga si migdalele si alunele tocate marunt. Spuma de albusuri se incorporeaza in mai multe reprize in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Intre timp, in cele 5 lg din compozitie oprite se adauga ciocolata cu lapte si se topeste pe foc mic.

Cand este coapta prajitura, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se toarna deasupra glazura de ciocolata. Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui migdalele si alunele cu nuca prajita si tocata marunt.

2

In loc de cafea, se poate pune lapte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare