Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 10 Ian 2021 | 1909 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Va propun o varianta fara gluten cu ciocolata neagra 85% si crema de castane. N-am pus alt zahar rafinat in aceasta reteta deci poate fi considerata low carb.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/buturuga-cu-ciocolata-si-crema-de.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat -génoise:

  • 5 linguri de indulcitor natural erithritol ( sau 80 g de zahar)
  • 6 oua
  • 100 g de ciocolata neagra 85%
  • vanilie
  • 1/2 lingura praf de copt

Pentru garnitura :

  • 200 ml de smantana lichida
  • 2 linguri bune de mascarpone
  • 100 g de crema de castane
  • 1 lingura de rom

Pentru decor :

  • 100 g de ciocolata neagra 85%
  • 100 ml de smantana lichida
  • 1 lingura de crema de castane
  • 2-3 castane confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb):

Incalziti cuptorul la 180°C.

Blat -génoise:

Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt.

Frecati galbenusurile cu restul de indulcitor si vanilia timp de 10 minute. Puneti ciocolata topita , amestecati si incorporati albusurile batute spuma.

Varsati aluatul pe o placa acoperita cu hartie de copt si coaceti timp de 14 minute. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se -nruleaza rapid in noua hartie. Se lasa sa se raceasca.  

Pregatiti garnitura: Bateti la robot smantana lichida cu mascarponele pana obtineti o frisca.

Cand crema se tine bine adaugati romul si treptat crema de castane.

Derulati biscuitul. Puneti crema deasupra lui (pastrati 2 linguri pentru decorul final) .

Am pus un pic de castana confiata maruntita si am rulat biscuitul strans.

Puneti-l din nou in hartie si dati-l la rece cel putin 1 ora. Puneti ciocolata la topit cu smantana la bain-marie si amestecati bine.

Taiati marginile si puneti prajitura pe un gril.

Varsati crema ganache deasupra. Dati la rece 1 ora.

Scoateti si decorati cu crema pastrata si cu castane confiate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat