'retete festive de iarna'
Va propun o varianta fara gluten cu ciocolata neagra 85% si crema de castane. N-am pus alt zahar rafinat in aceasta reteta deci poate fi considerata low carb.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/buturuga-cu-ciocolata-si-crema-de.html
Pentru blat -génoise:
Pentru garnitura :
Pentru decor :
Incalziti cuptorul la 180°C.
Blat -génoise:
Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca.
Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt.
Frecati galbenusurile cu restul de indulcitor si vanilia timp de 10 minute. Puneti ciocolata topita , amestecati si incorporati albusurile batute spuma.
Varsati aluatul pe o placa acoperita cu hartie de copt si coaceti timp de 14 minute. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se -nruleaza rapid in noua hartie. Se lasa sa se raceasca.
Pregatiti garnitura: Bateti la robot smantana lichida cu mascarponele pana obtineti o frisca.
Cand crema se tine bine adaugati romul si treptat crema de castane.
Derulati biscuitul. Puneti crema deasupra lui (pastrati 2 linguri pentru decorul final) .
Am pus un pic de castana confiata maruntita si am rulat biscuitul strans.
Puneti-l din nou in hartie si dati-l la rece cel putin 1 ora. Puneti ciocolata la topit cu smantana la bain-marie si amestecati bine.
Taiati marginile si puneti prajitura pe un gril.
Varsati crema ganache deasupra. Dati la rece 1 ora.
Scoateti si decorati cu crema pastrata si cu castane confiate.