Taci si inghite

de Bunica in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2021 | 3722 vizualizari

 

Asa cum bine stiti "Taci si inghite"este un preparat culinar din zona Moldovei. Nu stiu cine l-o fi botezat,dar i se potriveste foarte bine denumirea.Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu l-am lasat "sa-i iasa sufletul"(sa se raceasca putin).

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 3 masuri de apa
  • 1 masura malai
  • 1 vf. lingurita sare
  • PENTRU STRATURI
  • 200g. branza de burdur
  • 400 g. carnati de casa
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei pentru prajit carnatii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.

Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.

Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.

Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .

Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.

Unge un vas de yena cu ulei sau unt.

Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.

Imparte mamaliga in doua parti.

Pune o parte din mamaliga in vas.

Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.

Adauga al doilea strat de mamaliga.

Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.
Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.

Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.

Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.

Se serveste calda.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Eu folosesc malai "Panzani" pentru mamaliga rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulz "Taci si înghite"