Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 10 Ian 2021 | 2901 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Un aperitiv foarte apreciat .
Pentru sosul pesto de casa aveti reteta aici:
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/sos-pesto-cu-busuioc-migdale-si-rosii.html
Le puteti face numai cu unt de usturoi si patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de midii
  • cimbru si usturoi uscat
  • sare, paprika

pentru umplutura:

  • 80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de sos pesto de casa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto.  Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici