'retete festive de iarna'
Un aperitiv foarte apreciat .
Pentru sosul pesto de casa aveti reteta aici:
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/sos-pesto-cu-busuioc-migdale-si-rosii.html
Le puteti face numai cu unt de usturoi si patrunjel.
pentru umplutura:
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul. Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto. Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.