Prajiturile cu multa nuca de cocos este adorata de noi. De aceasta data am incercat o reteta cu un blat pe baza de fulgi de cocos. Am ales o umplutura simpla cu gem,Nutella,frisca si mascarpone.
Retete festive de iarna
Pt blat:
Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade.
Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
Galbenusurile batute cu o furculita le adaugam peste albusuri si omogenizam. Urmeaza sa adaugam faina,nuca de cocos si praful de copt. Omogenizam cu o lingura de lemn de sus in jos,incet pana cand se incorporeaza bine.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie si coacem pentru 15 -20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit , preferabil de pe o zi pe alta.
Pentru a umple blatul pregatim frisca pe care o mixam impreuna cu zaharul. Se pot adauga arome,daca doriti. Cand frisca este tare adaugam mascarponele si mixam inca putin la viteza mica ,doar pana cand se omogenizeaza. O impartim in 3 parti.
Blatul care s-a racit il taiem cu un cutit foarte bine ascutit,astfel incat sa obtinem 3 parti egale.
Incepem sa asamblam prajitura.
Peste prima bucata de blat punem gem de caise, o intindem bine. Apoi adaugam 1/3 din crema,peste crema vine un strat subtire de nutella.Acest strat este mai greu de asezat , de aceea eu am folosit un pos.
Asezam a doua bucata de blat si repetam :gem de caise,crema,Nutella.
Urmeaza a treia bucata de blat. Peste aceasta ultima bucata intindem crema ramasa.
Ne ramane sa ornam prajitura si sa o lasam la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!