Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

de Razvan Constantinescu in Porc, 6 Ian 2021 | 3631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplerea sarmalelor:
  • 250 g pulpa de porc afumata
  • 3 cepe
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 100 g orez
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin piper macinat
  • putin cimbru uscat
  • sare
  • Celelalte ingrediente:
  • 1 varza mare acra
  • 6 linguri suc de rosii
  • cateva boabe de piper
  • 4 foi de dafin
  • 150 g costita de porc afumata
  • circa 500 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra:

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.

Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se marunteste la robotul de bucatarie.

Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robotul de bucatarie.

Carnea tocata de porc se amesteca cu pulpa de porc maruntita, ceapa, ouale, orezul (spalat), sucul de rosii, boiaua de ardei dulce, putin piper macinat, putin cimbru uscat si sare, dupa gust.

Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.

Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se adauga trei linguri de suc de rosii, cateva boabe de piper si patru foi de dafin.

Se asaza un rand de felii de costita afumata, apoi sarmalele si inca un rand de costita. Peste ele se pun restul de varza tocata si sucul de rosii ramas. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu foaia de varza pastrata.

Se pune cratita cu sarmale la foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

Sarmalele cu carne tocata de porc in foi de varza acra se pot servi cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

08.01.2021, 15:37

oanapl 1

08.01.2021, 20:25

Ce apetisante sunt!

Rocsi 1

10.01.2021, 18:44

Sunt prea bune sa nu vreau si eu 2-3!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie