Foie gras de casa

de Catalina L in Ficat, 10 Ian 2021 | 2944 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Este excelent si a fost foarte apreciat.

Va trebuie numai un ficat de gasca sau rata de calitate- este foarte important. 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/foie-gras-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de rata crud
  • 2 lingurite rase da sare fina
  • 1 lingurita rasa de piment d’Espelette/ boia de ardei
  • 3 felii fine de jambon uscat de Bayonne
  • 2 linguri de rom macerat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foie gras de casa:

Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati usor. Pe o folie de film alimentar puneti feliile de jambon uscat si ficatul deasupra. Rulati ficatul si formati un rulou gros apasand usor. Rulati-l inca o data intr-o alta folie de film si apoi intr-o alta folie. Strangeti capetele cu sfoara alimentara. Lasati-l la rece timp de 24 de ore. A 2a zi gatiti-l la aburi timp de 8 - 12 minute. Intoarceti-l si gatiti-l inca 8 - 12 minute. Totul depinde de aparatul folosit. Eu am gatit la cuptorul microounde care are gatire cu aburi timp de 12 minute de fiecare data. Lasati sa se raceasca, puneti-l la rece fara sa-l deschideti timp de 48 de ore. L-am congelat cans s-a racit complet si folosit dupa o saptamana.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foie gras de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt