Foie gras de casa

de Catalina L in Ficat, 10 Ian 2021 | 3373 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Este excelent si a fost foarte apreciat.

Va trebuie numai un ficat de gasca sau rata de calitate- este foarte important. 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/foie-gras-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de rata crud
  • 2 lingurite rase da sare fina
  • 1 lingurita rasa de piment d’Espelette/ boia de ardei
  • 3 felii fine de jambon uscat de Bayonne
  • 2 linguri de rom macerat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foie gras de casa:

Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati usor. Pe o folie de film alimentar puneti feliile de jambon uscat si ficatul deasupra. Rulati ficatul si formati un rulou gros apasand usor. Rulati-l inca o data intr-o alta folie de film si apoi intr-o alta folie. Strangeti capetele cu sfoara alimentara. Lasati-l la rece timp de 24 de ore. A 2a zi gatiti-l la aburi timp de 8 - 12 minute. Intoarceti-l si gatiti-l inca 8 - 12 minute. Totul depinde de aparatul folosit. Eu am gatit la cuptorul microounde care are gatire cu aburi timp de 12 minute de fiecare data. Lasati sa se raceasca, puneti-l la rece fara sa-l deschideti timp de 48 de ore. L-am congelat cans s-a racit complet si folosit dupa o saptamana.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foie gras de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat