A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata Suba cu piept de pui

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam...Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana la cuptor

Postat de: oanapl in

Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se...Citeste continuarea

Lipii umplute cu branza indiana si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste...Citeste continuarea

Supa japoneza cu taitei Soba, tofu,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Algele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu.  Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton, branza Feta...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.  Intre...Citeste continuarea

Tajine cu dorada si masline

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior....Citeste continuarea

Supa de pui asiatica cu miso,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Carnea se marineaza in sosul Teryaki 30 de minute la temperatura camerei.  Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se adauga pasta miso intr-o oala,...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu varza si bacon

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea

Desert Brigadeiro- bomboane, trufe...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua. Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura....Citeste continuarea

Desert Prajitura cu migdale-...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Frecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand...Citeste continuarea

Fajitas cu carne si ghiveci de legume

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa....Citeste continuarea

Aperitiv Oua cu carnat chorizo,...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5...Citeste continuarea

Aperitiv Oua scotiene

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de branza

Postat de: caroline in Porc

Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...Citeste continuarea

Desert Banana Pancakes

Postat de: caroline in Dulciuri

Curatam bananele de coaja si le punem intr-un castron. Cu ajutorul unei furculite le pasam intr-o crema. Dupa plac se pot mixa. Adaugam apoi ouale si amestecam bine.  Adaugam faina si...Citeste continuarea

Paste cu ton si mazare

Postat de: caroline in Paste

Punem la fiert apa cu sare, apoi adaugam pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca intre ele. Ceapa o curatam si o...Citeste continuarea

Stoemp Belga- preparat belgian

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit...Citeste continuarea

Tarta cu piersici si bezea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...Citeste continuarea

Ciulama cu alcachofa

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care...Citeste continuarea

Budincă de pâine

Postat de: Meea in Dulciuri

Tăiem feliile de pâine în cubulețe.Separat, amestecăm oul bătut, laptele, untul topit și zahărul. Amestecăm pâinea cu amestecul de mai sus și turnăm apoi...Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea

Sarmale cu varza dulce

Postat de: trifadalia in Porc

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...Citeste continuarea

Friptura de iepure in vas roman

Postat de: trifadalia in Iepure

Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu...Citeste continuarea

Salam de biscuiti cu alune si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească. Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până...Citeste continuarea

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de: oanapl in Vita

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea

Tuslama din uger si burta de vita

Postat de: ladydi in Vita

Spalam bine burta, osul si ugerul. Punem la fiert in apa rece cu sare osul si burta si intr-un alt vas ugerul. Spumuim bine si adaugam in ambele oale frunze de dafin si boabe de piper. Lasam sa...Citeste continuarea

Tuslama regala

Postat de: Constelatialeu in Vita

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai...Citeste continuarea

Supă de roşii cu pui, fidea şi...

Postat de: ancutsa in Supe

Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată,...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: trifadalia in Dulciuri

1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă...Citeste continuarea

Ciolama de rinichi

Postat de: costi7hector in Porc

Se spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu carnati afumati

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea

Salata de joi - cu piept de pui...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Pieptul de pui se taie cubulete . Rosiile se spala . Varza rosie se taie fideluta . Sarati si acriti cu otet de mere , varza rosie . Eu nu am frecat mult cu sare...Citeste continuarea

Piept de curcan cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Curcan

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta  cu 150 ml apa  apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural ...Citeste continuarea

Bulion de casă

Postat de: Corina33 in Bulion

Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se...Citeste continuarea

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de: ancutsa in Pui

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea

Gratin de vinete cu brânză sărată

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.   In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si gem de...

Postat de: mitinita in Dulciuri

Crusta     Biscuitii se macina marunt.      Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.     Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea

Salata cu cuscus si legume

Postat de: mitinita in Salate

Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....Citeste continuarea

Paste cu ciuperci de padure si sos alb

Postat de: mitinita in Paste

Pastele  se fierb  dupa instructiunile de pe ambalaj. Ciupercile se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata si se calesc cu o lingura de unt. Se adauga ciupercile. Se calesc si se...Citeste continuarea

Taitei lati cu cabanos si branza...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Taiteii care erau mai lungi eu i-am taiat bucati mai scurte . Fierbeti pastele in apa sarata timp de 10 minute . Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste Scurgeti...Citeste continuarea

Cartofi nisiposi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea

Paste reci mediteraneene

Postat de: caroline in Paste

Punem apa la fiert .Cand apa a inceput sa fierba, punem sare si adaugam pastele. Le lasam la fiert 11 minute (sau timpul indicat pe ambalaj) amestecand din cand in cand . Mozzarella o scurgem...Citeste continuarea

Prajitura simpla cu iaurt

Postat de: caroline in Dulciuri

Dupa ce folosim iaurtul, cutia o spalam si o vom folosi la masurarea celorlalte ingrediente. Punem intr-un bol iaurtul, faina, praful de copt, zaharul, ouale, uleiul si mixam pana obtinem un...Citeste continuarea

Crap cu pesto si legume

Postat de: mihaelar63 in

 Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea

Pastrama de porc la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Saramura: Spalati muschiuletul. Intr-un vas cu capac, eu am ales o caserola mai mare, puneti apa cu sarea si amestecati pana ce, aceasta din urma este topita. Adaugati boabele de piper si...Citeste continuarea

Pateuri cu carne - Somsa

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea. Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine. Intindeti aluatul foietaj. Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat...Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea

Focaccia cu rozmarin

Postat de: RODIMUR in Piine

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...Citeste continuarea

Limba de porc cu ceapa

Postat de: trifadalia in Porc

Se pune limba la fiert in apa cu sare.  Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba...Citeste continuarea

Costita de purcel cu ceapa

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]