Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata Suba cu piept de pui
Postat de: eumimi in SalateMai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana la cuptor
Postat de: oanapl inSpeli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se...Citeste continuarea
Lipii umplute cu branza indiana si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste...Citeste continuarea
Supa japoneza cu taitei Soba, tofu,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeAlgele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu. Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati...Citeste continuarea
Salata de paste cu ton, branza Feta...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateCeapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Intre...Citeste continuarea
Tajine cu dorada si masline
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor. Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior....Citeste continuarea
Supa de pui asiatica cu miso,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeCarnea se marineaza in sosul Teryaki 30 de minute la temperatura camerei. Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga pasta miso intr-o oala,...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu varza si bacon
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIndepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea
Desert Brigadeiro- bomboane, trufe...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua. Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura....Citeste continuarea
Desert Prajitura cu migdale-...
Postat de: ctlina in DulciuriFrecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand...Citeste continuarea
Fajitas cu carne si ghiveci de legume
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCaliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa....Citeste continuarea
Aperitiv Oua cu carnat chorizo,...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5...Citeste continuarea
Aperitiv Oua scotiene
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de branza
Postat de: caroline in PorcPunem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...Citeste continuarea
Desert Banana Pancakes
Postat de: caroline in DulciuriCuratam bananele de coaja si le punem intr-un castron. Cu ajutorul unei furculite le pasam intr-o crema. Dupa plac se pot mixa. Adaugam apoi ouale si amestecam bine. Adaugam faina si...Citeste continuarea
Paste cu ton si mazare
Postat de: caroline in PastePunem la fiert apa cu sare, apoi adaugam pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca intre ele. Ceapa o curatam si o...Citeste continuarea
Stoemp Belga- preparat belgian
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit...Citeste continuarea
Tarta cu piersici si bezea
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...Citeste continuarea
Ciulama cu alcachofa
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care...Citeste continuarea
Budincă de pâine
Postat de: Meea in DulciuriTăiem feliile de pâine în cubulețe.Separat, amestecăm oul bătut, laptele, untul topit și zahărul. Amestecăm pâinea cu amestecul de mai sus și turnăm apoi...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote si inimi
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneSe incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea
Sarmale cu varza dulce
Postat de: trifadalia in PorcCeapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...Citeste continuarea
Friptura de iepure in vas roman
Postat de: trifadalia in IepureTransam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu...Citeste continuarea
Salam de biscuiti cu alune si...
Postat de: oanapl in PrajituriTopești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească. Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Postat de: oanapl in VitaUmpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea
Tuslama din uger si burta de vita
Postat de: ladydi in VitaSpalam bine burta, osul si ugerul. Punem la fiert in apa rece cu sare osul si burta si intr-un alt vas ugerul. Spumuim bine si adaugam in ambele oale frunze de dafin si boabe de piper. Lasam sa...Citeste continuarea
Tuslama regala
Postat de: Constelatialeu in VitaDupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai...Citeste continuarea
Supă de roşii cu pui, fidea şi...
Postat de: ancutsa in SupeSe pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată,...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: trifadalia in Dulciuri1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă...Citeste continuarea
Ciolama de rinichi
Postat de: costi7hector in PorcSe spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu carnati afumati
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea
Salata de joi - cu piept de pui...
Postat de: mihaelar63 in SalatePieptul de pui se taie cubulete . Rosiile se spala . Varza rosie se taie fideluta . Sarati si acriti cu otet de mere , varza rosie . Eu nu am frecat mult cu sare...Citeste continuarea
Piept de curcan cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta cu 150 ml apa apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural ...Citeste continuarea
Bulion de casă
Postat de: Corina33 in BulionSe spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote şi inimi
Postat de: ancutsa in PuiMai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea
Gratin de vinete cu brânză sărată
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si gem de...
Postat de: mitinita in DulciuriCrusta Biscuitii se macina marunt. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea
Salata cu cuscus si legume
Postat de: mitinita in SalateCuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....Citeste continuarea
Paste cu ciuperci de padure si sos alb
Postat de: mitinita in PastePastele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Ciupercile se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata si se calesc cu o lingura de unt. Se adauga ciupercile. Se calesc si se...Citeste continuarea
Taitei lati cu cabanos si branza...
Postat de: mihaelar63 in PasteTaiteii care erau mai lungi eu i-am taiat bucati mai scurte . Fierbeti pastele in apa sarata timp de 10 minute . Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste Scurgeti...Citeste continuarea
Cartofi nisiposi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea
Paste reci mediteraneene
Postat de: caroline in PastePunem apa la fiert .Cand apa a inceput sa fierba, punem sare si adaugam pastele. Le lasam la fiert 11 minute (sau timpul indicat pe ambalaj) amestecand din cand in cand . Mozzarella o scurgem...Citeste continuarea
Prajitura simpla cu iaurt
Postat de: caroline in DulciuriDupa ce folosim iaurtul, cutia o spalam si o vom folosi la masurarea celorlalte ingrediente. Punem intr-un bol iaurtul, faina, praful de copt, zaharul, ouale, uleiul si mixam pana obtinem un...Citeste continuarea
Crap cu pesto si legume
Postat de: mihaelar63 inCrapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea
Pastrama de porc la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSaramura: Spalati muschiuletul. Intr-un vas cu capac, eu am ales o caserola mai mare, puneti apa cu sarea si amestecati pana ce, aceasta din urma este topita. Adaugati boabele de piper si...Citeste continuarea
Pateuri cu carne - Somsa
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea. Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine. Intindeti aluatul foietaj. Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat...Citeste continuarea
Ciorba de burta la ceaun
Postat de: Constelatialeu in Ciorbemai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...Citeste continuarea
Limba de porc cu ceapa
Postat de: trifadalia in PorcSe pune limba la fiert in apa cu sare. Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba...Citeste continuarea
Costita de purcel cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea