Friptura in untura

de Lau in Mancaruri cu carne, 25 Dec 2018 | 3157 vizualizari

 

Reteta romaneasca
Reteta de la bunici care pastrau carnea in untura pentru ca nu exista frigidere,rezista bine cateva luni in camara la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spata de porc
  • 400 g carnati de casa
  • 200 g muschi de porc
  • 400 g untura
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 catei de usutroi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura in untura:

Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa.

Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita.

In ultimele 10 min luam capacul si lasam sa se rumeneasca pe amblele parti si sa se evapore apa pentru a nu ne strica friptura la borcan.

Scoatem carnea pe un servetl de bucatarie.

Intr-o tigaie prajim putin carnati si muschiul.

In borcane asezam carnea.carnati si muschiul, adaugam untura alba pe care  o incalzim putin cat sa devina fluida.

Scuturam borcanul  pentru a iesi aerul si sa se aseze bine in borcan.

Inchidem borcanul si depozitam in camara.

Untura ramasa de la prajit carnea.nu o aruncam o depozitam si pe ea in borcan in frigider si o vom folosi la alte mancaruri(eu o folosesc la sarmale.supa de cartofi si alte tocanite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura in untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de berbecut