Reteta romaneasca
Reteta de la bunici care pastrau carnea in untura pentru ca nu exista frigidere,rezista bine cateva luni in camara la racoare.
Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa.
Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita.
In ultimele 10 min luam capacul si lasam sa se rumeneasca pe amblele parti si sa se evapore apa pentru a nu ne strica friptura la borcan.
Scoatem carnea pe un servetl de bucatarie.
Intr-o tigaie prajim putin carnati si muschiul.
In borcane asezam carnea.carnati si muschiul, adaugam untura alba pe care o incalzim putin cat sa devina fluida.
Scuturam borcanul pentru a iesi aerul si sa se aseze bine in borcan.
Inchidem borcanul si depozitam in camara.
Untura ramasa de la prajit carnea.nu o aruncam o depozitam si pe ea in borcan in frigider si o vom folosi la alte mancaruri(eu o folosesc la sarmale.supa de cartofi si alte tocanite)