"reteta romaneasca"
Pentru maioneza:
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.
Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert.
Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron.
Castravetii se taie cubulete,la fel si gogosarii si se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.
Cartofii fierti,se curata si se taie cubulete,la fel taiem si carnea,iar morcovii scursi bine se taie rondele(ei fiind morcovei baby).
Se amesteca toate ingredientele,se condiementeaza dupa gust,se pune si albusul fiert ramas.
Se prepara maioneza cu galbenusul crud si cel fiert,turnand treptat ulei,condimentam si punem mustarul si continuam sa mixam.
Se pune maioneza in salata,dupa gustul fiecaruia,mie nu imi place foarte multa,si se patreaza pentru a orna deasupra.
Se pune salata intr-o forma rontunda de tort,se lasa peste noapte la rece,iar a doua zi se poate orna.
Pofta buna!