Desert placintele cu mere si foietaj

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2018 | 3045 vizualizari

 


Astazi va invit un Anglia in universul scriitoarei mele preferate Jane Austen.
Iata o reteta servita la ora de ceai in casa lui Jane, facuta cu mere, marmelada de portocale si parfumata cu scortisoara si coaja de lamaie. Totul era copt intr-un aluat fraged ca o placinta.
Martha Lloyd era o prietena draga a familiei lui Jane Austen.
Ea a adunat timp de mai multi ani scrisorile primite de la Jane si a notat retele gatite si servite la mesele familiei Austen. Aceste retete au fost apoi publicate in cartea  A Jane Austen Household Book de catre Deidre Le Faye, specialista de renume a vietii si operei lui Jane Austen.
Iata deci o reteta din aceasta carte, seamana un pic cu un  strudel dupa mine :) dar englezii o numesc  Apple Puff Pastry.
Combinatia mere si marmelada de portocale este minunata, incercati este delicioasa si originala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placintele-cu-mere-si-foietaj-jane.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 450 g de mere (2-3 mere)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie bio
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri bune de marmelada de portocale
  • 2 linguri de zahar brun, zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere si foietaj:

Curatati si dati merele pe razatoare.

Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie.

Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti hartie de copt pe o placa marisoara .

Etalati aluatul foietaj pe o suprafata fainata sau pe o hartie de copt.

Taiati-l in 12 patrate de 8 cm.

Puneti piureul de mere scurs in centrul fiecarui patrat.

Pliati marginile paralele si formati un dreptungi lung. Sudati aluatul.

Le puteti unge cu lichidul lasat de merele scurse.

Presarati deasupra zahar brun.

Cu un cutit taiati aluatul la suprafata.

Puneti placintelele pe placa acoperita cu hartie de copt.

Coaceti timp de 20 à 25 minute.

Incalziti o lingura de marmelada cu o lingura de apa, amestecati.

Cu un penson ungeti placintelele calde cu marmelada de portocale.

Decorati sau nu cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mini croissante cu ciocolata