Desert placintele cu mere si foietaj

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2018 | 2789 vizualizari

 


Astazi va invit un Anglia in universul scriitoarei mele preferate Jane Austen.
Iata o reteta servita la ora de ceai in casa lui Jane, facuta cu mere, marmelada de portocale si parfumata cu scortisoara si coaja de lamaie. Totul era copt intr-un aluat fraged ca o placinta.
Martha Lloyd era o prietena draga a familiei lui Jane Austen.
Ea a adunat timp de mai multi ani scrisorile primite de la Jane si a notat retele gatite si servite la mesele familiei Austen. Aceste retete au fost apoi publicate in cartea  A Jane Austen Household Book de catre Deidre Le Faye, specialista de renume a vietii si operei lui Jane Austen.
Iata deci o reteta din aceasta carte, seamana un pic cu un  strudel dupa mine :) dar englezii o numesc  Apple Puff Pastry.
Combinatia mere si marmelada de portocale este minunata, incercati este delicioasa si originala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placintele-cu-mere-si-foietaj-jane.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 450 g de mere (2-3 mere)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie bio
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri bune de marmelada de portocale
  • 2 linguri de zahar brun, zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere si foietaj:

Curatati si dati merele pe razatoare.

Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie.

Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Puneti hartie de copt pe o placa marisoara .

Etalati aluatul foietaj pe o suprafata fainata sau pe o hartie de copt.

Taiati-l in 12 patrate de 8 cm.

Puneti piureul de mere scurs in centrul fiecarui patrat.

Pliati marginile paralele si formati un dreptungi lung. Sudati aluatul.

Le puteti unge cu lichidul lasat de merele scurse.

Presarati deasupra zahar brun.

Cu un cutit taiati aluatul la suprafata.

Puneti placintelele pe placa acoperita cu hartie de copt.

Coaceti timp de 20 à 25 minute.

Incalziti o lingura de marmelada cu o lingura de apa, amestecati.

Cu un penson ungeti placintelele calde cu marmelada de portocale.

Decorati sau nu cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie